Ronald Gorsic / CROPIX / CROPIX
MODRI ROMEO

POVRATNIK U DINAMO Tehnički direktor HNS-a mimo izjava izvršnog direktora HNS-a opet na važnoj funkciji u maksimirskom klubu

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 04. veljača 2017. 09:54

Više nema nikakve sumnje, Romeo Jozak novi je sportski direktor Dinama. Tako se bivši šef škole vratio u plave dvore i napušta Hrvatski nogometni savez gdje je obnašao dužnost tehničkog direktora. Na poziciji sportskog direktora nasljeđuje Marijana Vlaka koji postaje klupski skaut.

Jučer stigao u Belek

Da je sve riješeno, vidjelo se jučer, kad je u poslijepodnevnim satima Jozak stigao na pripreme Dinama u Belek. Vizija maksimirskog kluba je posve jasna i čuli smo je ovdje u Turskoj. Produžuje se ugovor Ivajlu Petevu do 2020. godine, angažira se Jozak, te će tako zapravo tvom dvojcu biti prepuštena struka maksimirskog kluba. To je bio plan koji se kovao još od onog dana kad je na klupu Modrih stigao Petev.

Jozak je pak imao problema u odnosima s izbornikom Antom Čačićem, uostalom sam je priznao u jednom intervjuu da s njim uopće ne komunicira. U takvim uvjetima bilo mu je očito idealno da napusti Hilton i opet stigne u Maksimir. Prije negoli je krajem 2013. godine iz Dinama otišao u HNS, Jozak je šest godina radio kao šef nogometne škole Modrih.

Planovi s Petevom

Ono što je zbunjivalo je svakako komunikacija HNS-a i Dinama s medijima, odnosno javnosti. U plavom domu nisu željeli potvrditi da je Jozak postaje sportski direktor, iako je to već bilo dogovoreno, a recimo izvršni direktor Kuće hrvatskog nogometa Damir Vrbanović je u SN prije dva dana rekao da od toga nema ništa. Izvršni direktor ne zna da mu tehnički direktor odlazi iz Hrvatskog nogometnog saveza?!

Kad će Jozak i službeno staviti potpis na ugovor s Modrima još nije određeno, ali on je tu, u Beleku, već je počeo raditi planove s Ivajlom Petevom.

Linker
01. svibanj 2024 15:47