Foto: Tom Dubravec/ CROPIX
USUSRET DERBIJU

POVRATNIK U MOMČAD HAJDUKA SE UOČI DERBIJA PRISJETIO JEDNOG DVOBOJA S MODRIMA 'Znate kakva je to utakmica bila, sudac nam nije dopustio pobjedu...'

HAMZA BARRY Oporavljeni gambijski veznjak uoči najvećeg derbija u Maksimiru
Piše: Jurica RadićObjavljeno: 14. prosinac 2018. 12:41

Vratio se Hamza Barry. Ozlijedio se nakon susreta a Osijekom, dva je mjeseca bio izvan konkurencije, propustio je osam utakmica u nizu i ponovno je zaigrao prošle subote, protiv Istre. Dovoljno je bilo i 27 minuta da se vidi koliko 24-godišnji Gambijac znači za vezni red i kompletnu momčad Hajduka.

- Nije bilo lako gledati utakmice gotovo dva mjeseca. Sada sam spreman, ali reći da sam spreman za 90 minuta, to ne zaista ne mogu. Ali mogu reći da sam spreman za veliku utakmicu na Maksimiru pa ćemo vidjeti koliko će mi trener ponuditi minuta na terenu - kaže Hamza.

Opet, opet i opet

Odličan skor ima Hamza s Dinamom na zagrebačkom travnjaku, jedan od rijetkih u momčadi Bijelih ima dvije pobjede u Maksimiru.

- Ne krijem da želim i treću. Opet, opet i opet. Zašto ne bi došao i do treće pobjede nad Dinamom u Zagrebu? - upitao se veznjak Bijelih.

Dobro je vjerovati, dobro je imati veliko samopouzdanje. Ali najavu uvijek treba opravdati na travnjaku. Hajduk je za vrijeme Hamzine ozljede imao poraza, remija i pobjeda. “Šareni” učinak, može se slobodno kazati.

- Istina je, pamtimo i puno bolja vremena. Ali momčad se ipak podigla s dvije pobjede u nizu.

Split, 081218.
Stadion Poljud.
Nogometna utakmica 17. kola MAXtv Prve HNL, Hajduk - Istra 1961.
Na fotografiji: Hamza Berry.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

Sudac nije dopustio

Prije dva i pol mjeseca odigrao je Hajduk remi na Poljudu s Dinamom, a u svibnju su Bijeli bili u finalu Kupa s Modrima. Može li se današnji Hajduk usporediti s onim iz finala Kupa?

- Jeste li gledali finale Kupa - retorički je upitao Hamza i nastavio:

- Znate kakva je to utakmica bila, sudac nam nije dopustio pobjedu.

Kakav je Dinamo u odnosu na finale Kupa?

- Gotovo ista momčad, a mi smo izgubili nekoliko kvalitetnih igrača. Promijenili smo i dva trenera, zato ne treba uspoređivati taj finalni dvoboj Kupa s ovim što nas čeka u nedjelju.

Ali ako nema usporedbe s Vinkovcima, sigurno postoji paralela s dvobojem iz veljače ove godine, kada je Hajduk slavio na Maksimiru.

- Može se usporediti, jer opet ću ponoviti, želim još jednu pobjedu u Zagrebu.

Prijatelj Franck

Koji je recept za pobjedu? Jeste li se možda čuli s Ohandzom, herojem zadnje pobjede, iz veljače?

- Moj prijatelj Franck, haha... Često se čujemo, a nazvat ću ga još do nedjelje da ga pitam kako se pobjeđuje Dinamo u Maksimiru - s puno je optimizma odgovorio Hamza.

Gdje je šansa za Hajduk u nedjelju?

- Uvijek se nađe šansa, bit će prilika i ovog puta.

Ali, moramo upitati, odakle optimizam uoči derbija s obzirom na to da Hajduk u ovom prvenstvu nije pobijedio nijednog od suparnika iz trenutnih Top 5?

- Negdje mora biti početak, a negdje i kraj takve serije.

Hamza je uzeo broj pet jer na njegovu jeziku ime Hamza znači broj pet. A mi bismo dodali da Hamza mora biti baš odličan ako Hajduk želi pobjedu u Maksimiru. Možda zabiti i prvijenac ove sezone.

- Znam da nema pogotka, ali tko to može predvidjeti, možda se baš u nedjelju dogodi. Iako se zgodicima nikada nisam opterećivao.

Ne mislim o Modrima

Ono što je sigurno hendikep za Bijele u nedjelju jest činjenica da će gotovo pola momčadi igrati svoj prvi derbi. A svi znamo da je iskustvo nenadoknadiva kategorija, pa tako Hamza s 24 godine ima ulogu učitelja mlađim suigračima.

- Ne bih rekao da je mlada momčad hendikep za Hajduk jer naši novi igrači donose i novu energiju. Imaju velik motiv, pred njima je izazov na koji će, uvjeren sam, pozitivno odgovoriti.

Tko će biti igrač prevage?

- Ne bih se upuštao u takve prognoze. Dovoljno je reći da vjerujem u naš uspjeh.

Računate li pritom i na umor dinamovaca poslije europske utakmice s Anderlechtom?

- Ne razmišljam o Dinamu, samo o nama i igri s kojom ćemo se predstaviti na Maksimiru.

Veliki derbi Dinama i Hajduka na Maksimiru pratite na Arenasportu, a informacije o paketima pogledajte OVDJE.

Rezultati by SofaScore

Linker
30. travanj 2024 05:01