Goran Mehkek / CROPIX CROPIX
FORMU BRUSE U HRVATSKOJ

POZNAT DINAMOV PLAN PRIPREMA ZA PROLJEĆE U Maksimir stiže momčad protiv koje su ostvarili najveću pobjedu u Europi ikad!

DINAMO Poznat pripremni plan momčadi Nenada Bjelice, u Maksimir stižu Mađari
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 30. prosinac 2019. 18:02

Nenad Bjelica momčad će okupiti 7. siječnja, u Zagrebu će biti do 13. siječnja, kad će momčad na put za Rovinj. Pripremat će se Modri u Istri do 25. siječnja, zadnjih tjedan dana glanc će raditi u Maksimiru. A do početka veljače i utakmice sa Slavenom Belupom odigrat će Dinamo pet pripremnih susreta.

Protivnika za 17. siječnja u Rovinju Bjelica i društvo još nisu pronašli, ali za koji bi se dan i to trebalo riješiti. Ono što se sigurno zna jest da će proljetni dio sezone Bjeličina momčad otvoriti u Maksimiru 11. siječnja. Protivnik će biti mađarski ZTE, pretposljednja momčad mađarskog prvenstva. I nekadašnja Dinamova mušterija u europskim utakmicama.

S čak 6:0 slavili su Modri 2002. u Maksimiru, u uzvratu su s 3:1 u Mađarskoj potvrdili prolaz u iduće kolo Kupa UEFA-e. Tih je 6:0 i najveća Dinamova europska pobjeda (ista je bila pobjeda i protiv Tofte s Farskih otoka), sad će Mađari, koji su daleko od tadašnje razine, biti Dinamu pokusni kunić za lov na dvostruku krunu. Zanimljivo je i da će zadnja utakmica, generalka prije početka proljetne sezone biti protiv Kopra.

Današnji slovenski drugoligaš, koji vodi na ljestvici i nada se ulasku u prvu ligu, ima europsko iskustvo s Modrima, jedna je to od najdramatičnijih Dinamovih europskih epizoda u zadnjih puno godina. Dinamo je pobijedio s 5:1 u Maksimiru na oproštaju Marija Mandžukića od modrog dresa pa u uzvratu opasno živio, izgubio 0:3 i zamalo ispao. Prošao je pa onda ispao od Šerifa. Tako će u ovoj zimskoj stanci ZTE i Koper probuditi uspomene. Dinamo je danas sigurno puno, puno kvalitetniji od obaju suparnika, iako su i tada razlike bile velike. S Koprom se igra zadnjeg dana priprema u Rovinju, 25. siječnja.

Forma u Rovinju

A između ZTE-a i Kopra poznati su suparnici, šestoplasirana momčad češke lige, Slovacko, s kojim su se Modri već sastajali na zimskim pripremama u Turskoj. I onda još i riječki Orijent, hrvatski drugoligaš. Kao što vidite, nisu to protivnici ranga kakve su Modri nekad znali imati u Turskoj, ali nisu ni puno niži rang.

U Beleku je najveće ime u prijateljskim susretima ipak bio Šahtar, a s njim je Dinamo igrao u Ligi prvaka, znamo kako je završilo. Nova je Bjeličina ideja pripremati se u Hrvatskoj, za dvostruku će krunu Modri formu ganjati u Rovinju.

Linker
17. travanj 2024 05:45