REUTERS/Marko Djurica
OTVARAJU PROSTOR MLAĐIMA

POZNATI DVOJAC SE OPROSTIO OD ENGLESKE REPREZENTACIJE PRED UTAKMICE S HRVATSKOM I ŠPANJOLSKOM 'Sad je pravo vrijeme da odstupim'

Piše: HinaObjavljeno: 28. kolovoz 2018. 20:15

Napadač Leicestera Jamie Vardy i branič Chelseaja Gary Cahill u dva su odvojena medijska istupa objavili svoje povlačenje iz engleske nogometne reprezentacije, ostavljajući prostor izborniku Garethu Southgateu za pomlađivanje momčadi, prenosi BBC.

Vardy je za reprezentaciju debitirao tek 2015., kad mu je već bilo 28 godina. Skupio je 26 nastupa i postigao sedam pogodaka za "Tri lava", a u intervjuu za dnevnik Guardian 31-godišnji napadač je rekao kako je o svojoj odluci već razgovarao sa Southgateom tijekom Svjetskog prvenstva u Rusiji, gdje je Englesku u polufinalu eliminirala Hrvatska, pogotkom Marija Mandžukića u produžetku.

"Ne pomlađujem se, a mogli ste vidjeti da je izbornik pokazao želju za pomlađivanjem, što je već dalo rezultata na Svjetskom prvenstvu", izjavio je Vardy.

"Vidim da se okrećemo novoj generaciji i vjerujem da je sad pravo vrijeme da odstupim", za Chelsea TV je izjavio 32-godišnji središnji branič Gary Cahill koji je u engleskom dresu skupio 61 nastup od debija 2010. godine, postigavši pet pogodaka, a u nekoliko je navrata nosio i kapetansku vrpcu.

No, obojica igrača su istaknula da će se odazvati pozivu pokaže li se potreba za njihovim uslugama u reprezentaciji.

"Bila mi je iznimna čast igrati za svoju zemlju i nikada ne bih potpuno zatvorio vrata", izjavio je Cahill.

Engleska je u skupini sa Hrvatskom i Španjolskom u novostvorenoj UEFA Ligi nacija, a 12. listopada će Southgateovi izabranici gostovati na Rujevici, nažalost, pred praznim tribinama, zbog kazne koju je Hrvatskom nogometnom savezu izrekla UEFA-a još 2015. godine u slučaju "poljudska svastika". HNS je tada kažnjen s dvije utakmice pred praznim tribinama, a pod okriljem UEFA-e odigrana je samo jedna domaća utakmica, protiv Bugarske.

Bit će to druga utakmica svjetskih doprvaka u Ligi nacija, nakon što natjecanje otvore 11. rujna gostovanjem u španjolskom Elcheu.

Podsjetimo, nakon SP-a u Rusiji od hrvatskog reprezentativnog dresa oprostili su se Vedran Ćorluka, Mario Mandžukić i Danijel Subašić.

Linker
20. travanj 2024 07:27