Goran Mehkek / CROPIX
U SJAJNOJ FORMI

Pranjić briljira u Ateni: 'Zadnji gol sam dao 2009., ali nakon Islanda mi se sve otvorilo'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 10. prosinac 2013. 19:57

Danijel Pranjić zabio je u nedjelju dva gola za Panathinaikos na gostovanju kod Kallonija u pobjedi 4:0.

- Presretan sam, otvorilo mi se nakon reprezentacije, sve mi ide kako treba. Igram dobro, to je najbitnije. Posljednji sam put u prvenstvenoj utakmici bio strijelac prije četiri godine za Bayern u gostima kod Freiburga.

No nisu to bili obični pogoci i tek još jedan dobar nastup.

- Ovaj put igrao sam na desnoj strani veznog reda, što nikad nije bila moja pozicija. Ali trener je rekao: “Odsad ćeš to igrati jer tu si odličan”. Mogu ući unutra i pucati lijevom, to je jako dobro izgledalo. Eto, praktički sam postao i desni vezni, sad sam nastupao na svim pozicijama u sredini terena, a da ne govorimo o mjestu lijevog braniča koje imam u reprezentaciji. Mogu sve.

Već vidimo, ako Pletikosa dobije crveni karton na kojoj utakmici, tko će stati među vratnice...

- Ha, to ne. Neću sigurno, ne mogu dohvatiti gredu.

Ponovio je optimizam za Mundial.

- Uvijek sam optimist, skupina je stvarno dobra, nije mogla biti bolja. Otvaranje s Brazilom je san svima, Kamerun i Meksiko možemo pobijediti, a onda će u drugom krugu sigurno biti teško sa Španjolskom, Nizozemskom ili Čileom. Naravno, nema podcjenjivanja, nitko od nas neće podcijeniti Kamerun i Meksiko. S njima se može igrati, ali odlučivat će nijanse, tko će biti spremniji u danom trenutku, nadam se da ćemo to biti mi.

Niko Kovač odabrao je kamp u okolici Salvadora, gdje je u lipnju prosječna temperatura 25 stupnjeva.

- Više volim kad smo izolirani, kad imamo malo veći mir. Tako se možeš bolje koncentrirati na ono što imaš raditi, iako je na velikim natjecanjima to teško postići jer telefon ti nonstop zvoni, pogotovo ako dobro ide. Tada svi zovu. Malo veću poteškoću mogla bi predstavljati putovanja, tih desetak tisuća kilometara u skupini, ali ni o tome više ne bismo smjeli govoriti. Do Sao Paula nije tako strašno daleko, Manaus je nešto udaljeniji, međutim tamo ćemo vjerojatno ići dva dana ranije, a na kraju je Recife, kad budemo bili umorniji, koji je najbliže. To je dobro složeno, ne bi smjelo biti problema.

Linker
03. svibanj 2024 12:30