Fredi Kramer
 Ranko Suvar / CROPIX CROPIX
UVIJEK UZ SVOJ DINAMO

PREDSJEDNIK DINAMA NAKON TUŽNE VIJESTI KOJA JE DANAS TEŠKO POGODILA MODRU OBITELJ OTKRIO POTRESAN DETALJ 'Umro je na nogama...'

FREDI KRAMER Mirko Barišić o odlasku dugogodišnjeg kroničara kluba
Piše: Nikola LipovacObjavljeno: 14. siječanj 2020. 21:06

Tuga i sjeta zavladale su u plavoj obitelji na pripremama u Istri kad se saznalo za lošu vijest iz Zagreba. Iz djela Fredija Kramera mnogi klupski djelatnici, pa i neki igrači, učili su klupsku povijest, neki su i blisko surađivali, godinama...

- Fredi je praktički od postanka Dinama pod tim imenom, iza rata, u klubu, a imao je i funkcije. Znam da je imao jednu jako važnu, bio je zadužen za članstvo početkom 50-ih - kazao nam je predsjednik GNK Dinamo, Mirko Barišić, koji sa suprugom Božicom u srijedu dolazi u Rovinj.

- Bez obzira na to što je bio vrlo dobar ne samo radijski novinar, nego netko i nešto u novinarskom svijetu, poznato ime, polivalentan, osjećao se dinamovcem, Dinamo je bio njegov dio života. Smatrao je Dinamo svojim domom - priča nam dalje Barišić - i premda nije bio profesionalac u klubu bio je dinamovac od glave do pete koji je ipak znao zadržati i objektivnost.

- Stalno smo bili u kontaktima, da ne kažem suradnji. Jako je lobirao za mene da se vratim u Dinamo 2000., jedan je od najzaslužnijih za to, njegove sam razloge smatrao opravdanima i poslušao ga.

Barišić je potvrdio da su Plavi salon i svečana loža uređene po Kramerovim naputcima. Kao i izgled grba 1970-ih.

- Da, nisu to samo uspomene, sve je to i njegova ostavština, jako je puno u to unosio emocija i ljubavi. A tvrdim i da ima jednu od najboljih, najvećih arhiva koje se tiču Dinama, u svom privatnom vlasništvu.

Barišić je potvrdio da je i Dinamo spreman dostojno se oprostiti od svog dugogodišnjeg člana komemoracijom u klubu, a posebno je želio istaknuti:

- Hodao je i u dubokoj starosti, do zadnjeg trena života bavio se temama koje se tiču sporta, uvijek je Dinamo bio u blizini, bili su nerazdvojni. Iako je skoro bio navršio 90, uvijek je čovjek iznenađen kad se smrt dogodi, ali se dogodi. Formalno je umro uspravan; srušio se i umro. Ako smijem tako reći, imao je lijepu smrt, umro je na nogama - poručio je predsjednik Barišić.

Linker
06. svibanj 2024 02:47