Damir Krajac / CROPIX
'BILA BI TO KRUNA SVEGA'

PREDSJEDNIK DINAMA OTKRIO KAKVA JE BUDUĆNOST MAKSIMIRSKOG STADIONA! 'Ako iz nekog razloga Grad to ne bude htio, mi preuzimamo odgovornost...'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 28. kolovoz 2019. 01:58

Dinamovci su u Trondheimu u play-offu remizirali s Rosenborgom (1:1) i, s obzirom na prednost od 2:0 iz Zagreba, ukupnim skorom izborili Ligu prvaka. Norvežane je u prednost doveo Akintola ranim pogotkom već u 11. minuti, no Modri su anulirali to vodstvo kada je u 71. minuti spektakularnom golčinom Amer Gojak donio Dinamu izjednačenje.

Velik je ulog bio u igri. Ova ukupna pobjeda znači ulazak u skupinu Lige prvaka, prihod od najmanje 25 milijuna eura, značajne uzbudljive utakmice i potencijalne atraktivne protivnike.

Nakon susreta je u Trondheimu počelo veliko slavlje nogometaša Dinama i trenera Nenada Bjelice, a jedan od trezvenijih u tim trenucima bio je predsjednik maksimirskoga kluba Mirko Barišić. Dugogodišnji je rukovoditelj, osim fantastičnog uspjeha zagrebačke momčadi, prokomentirao i kontroverznu situaciju u vezi stadiona:

Zagreb, 270419.
Stadion u Maksimiru.
Konferencija za medije GNK Dinama povodom produljenja ugovora treneru Nenadu Bjelici.
Na fotografiji: Mirko Barisic, Nenad Bjelica.
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX
Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

"Mi smo i predvidjeli da će biti teška utakmica, ali zbog 2:0 iz Zagreba - ne da smo bili optimisti - mi smo zaista morali vjerovati u pozitivan rezultat! Svaka čast igračima i treneru zbog jedne, pokazalo se, rovovske bitke. Oni su napravili velik pritisak, ali mi smo pokazali da smo jedna ozbiljna momčad i da pripadamo Ligi prvaka. Sada su nam želje podići ljestvicu i da kroz Ligu prvaka dočekamo proljeće. Recimo da završimo barem treći u skupini, mislim da bi to bio jedan korak, ma i dva koraka... bila bi to kruna svega! No moramo biti razumni i svjesni da je Liga prvaka jedno natjecanje u kojemu su klubovi koji su i kvalitetom i organizacijom ispred nas, a mislim da mi pokazujemo iz dana u dan da mi pripadamo toj grupi."

Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX

Posebno je zanimljivo bilo čuti kakva budućnost čeka stadion Maksimir:

"Što se stadiona tiče, mi smo napravili sve što treba i mislim da ćemo imati jedan ozbiljan razgovor vrlo brzo... odluka je da Dinamo ostaje na Maksimiru, gradi se cijeli jedan kompleks, ide se u izgradnju atletskog stadiona na Sveticama, gradi se podzemna garaža, ovaj se stadion ruši i gradi se novi. Grad želi sam biti investitor, a mi želimo također - ako ne drugačije - kroz institut javno-privatnog partnerstva, da budemo partneri i da to konačno završimo. Stadion je zadnja granica i on je conditio sine qua non (uvjet bez kojega se ne može, op. a.). Ako iz nekog razloga grad to ne bude htio, mi preuzimamo odgovornost, samo neka to prenesu na nas da to zakonski možemo izvesti. Mi ćemo ga izgraditi sami i mi ga moramo izgraditi!", poručio je predsjednik Barišić.

Srdjan Vrancic / CROPIX
CROPIX

Linker
30. travanj 2024 17:04