screenshot Instagram
OPROŠTAJ KLUBA

PREKRASNA PRIČA POKAZALA SE KAO OBIČNA PREVARA Astori preminuo dan prije potpisivanja ugovora: 'To je lažna vijest! Obitelj će biti zbrinuta, ali...'

Piše: HinaObjavljeno: 06. ožujak 2018. 12:25

Talijanski prvoligaši Fiorentina i Cagliari odlučili su umiroviti broj 13 kojeg je u ta dva kluba nosio tragično preminuli Davide Astori, objavila je u utorak Fiorentina.

"Odajući počast i želeći učiniti neizbrisivim sjećanje na Davidea Astoria, Cagliari i Fiorentina su odlučili umiroviti broj 13", objavljeno je na Twitter profilu Fiorentine.

Poruka je popraćena fotografijom Astoria u dresu uz natpis: "Taj je broj tvoj zauvijek".

Cagliari, u kojem je Astori debitirao u Serie A i onda igrao još šest godina za klub sa Sardinije, objavio je sličnu poruku na Twitteru uz fotografiju bivšeg braniča u crno-plavom klupskom dresu.

U pojedinim medijima pojavila se i vijest kako je predsjednik Fiorentine kazao kako će Astoriju biti obnovljen ugovor koji je trebao potpisati samo dan prije nego li je tragično preminuo. Nakon što bi Fiorentina obnovila ugovor, novac je tijekom sljedeće četiri godine trebao sjedati na račun njegovoj obitelji, odnosno ženi i kćerkici. Ipak, izgleda kako od svega barem zasada neće biti ništa, a to je potvrdio i posebni povjernik talijanske lige Giovanni Malago.

- Da nešto razjasnimo kada je u pitanju Astorijeva obnova ugovora. To je vijest koja nema nikakvu podlogu, lažna vijest koju su objavili pojedini mediji. Kada je riječ o njegovoj obitelji savim je sigurno da će se pronaći način da ih se zbrine, ali sada je najbitnije da se čovjeku oda počast. Fiorentini treba određeno vrijeme kako bi mogla donijeti odluku što bi bilo najpametnije - kazao je Malago.

Podsjećamo, Astori je preminuo u noći sa subote na nedjelju u hotelu u Udinama gdje je njegova momčad trebala igrati utakmicu 27. kola talijanskog prvenstva u nedjelju. U utorak će biti objavljeni rezultati obdukcije koja će utvrditi točan uzrok smrti 31-godišnjeg nogometaša, a pogreb bi trebao biti održan u četvrtak u Firenci.

Linker
18. svibanj 2024 09:24