Foto: Damir Krajac / CROPIX
ISPRED SU ČAK ČETIRI IGRAČA

PRIJE GODINU DANA BIO JE U ŽIVOTNOJ FORMI, NOSIO DINAMO U EUROPI, A SADA JE NA IZLAZNIM VRATIMA!? Nađe li klub, već u siječnju može otići s Maksimira

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 29. prosinac 2019. 20:53

Ako šanse budu dobivali i mladi igrači, ako Bjelica želi i pojačanja na većini pozicija, pa i na krilu, a k tome dati i šansu onima koji su je manje imali, poput Atiemwena, jasno je da će netko morati i otići iz maksimirske svlačionice.

A jedan od onih koji bi u takvom razvoju događaja mogli ispasti višak jest - Izet Hajrović. Prije godinu dana igrao je u životnoj formi, na Dinamovu putu do europskog proljeća bio je ponajbolji igrač, najbolji strijelac u Europi, a onda se polako počeo gasiti. Lanjsko proljeće bilo je prožeto ozljedom, pad forme bio je i logičan, ali nikako ju nije uspio vratiti ni ove sezone. Odigrao je svega 910 minuta ukupno, upisao tek jednu asistenciju, bez pogotka, u Ligi prvaka sudjelovao tek desetak minuta. A bilo je i europskih utakmica u kojima nije stao ni u zapisnik, već je završio na tribini.

U situaciji kad Bjelica ima na krilima Kadziora, Oršića, Marina, Atiemwena i Šituma (plus još ako netko dođe), a svi su oni u hijerarhiji na kraju polusezone bili ispred Hajrovića, onda je jasno da mu je budućnost u Dinamu neizvjesna. I da Hajrović, nađe li u siječnju klub, može otići iz Dinama.

Ima 28 godina, pitanje je može li opet igrati nogomet kakav je igrao te jeseni 2018., nije ni igrač na kojemu će Modri zaraditi neki velik novac od transfera. Ne bude li promjena, krenut će s momčadi na pripreme, pokušati se zadiviti Bjelicu i natjerati ga da promijeni tu hijerarhiju, međutim takav se scenarij ne čini izvjesnim, puno su veći izgledi da Hajrović ni na proljeće neće biti u krupnom planu.

U tom je slučaj rastanak često bolja opcija.

Linker
20. travanj 2024 13:58