screenhot
ZVIJEZDA NA ČIZMI

PRIJE NEKOLIKO MJESECI ZA NJEGA SU NUDILI I DO 100 MIL. EURA, A SADA GA JE INTER DOBIO ZA 'KIKIRIKI' Stigao i poručio: 'Vrijeme je za novi izazov'

Piše: HinaObjavljeno: 28. siječanj 2020. 16:06

Vezni igrač danske nogometne reprezentacije Christian Eriksen (27) od utorka je i službeno član talijanskog velikana Intera.

Dosadašnji član Tottenhama potpisao je za Inter ugovor do 2024. godine, a njegov bivši klub dobit će oko 20 milijuna eura odštete.

"Nisam mogao dočekati da postanem Interov član," kazao je 27-godišnji Danac na predstavljanju.

"Divno je biti ovdje i sretan sam što sam novi igrač Intera. Jako sam uzbuđen i jedva čekam prvi nastup kako bi se predstavio navijačima. Već sam iskusio njihovu toplinu. Bila je to fantastična dobrodošlica," dodao je Eriksen koji bi navodno trebao zarađivati osam milijuna eura po sezoni.

Eriksen je za Tottenham igrao od 2013. godine kada je za 12 milijuna eura stigao iz Ajaxa. U dresu londonskog kluba upisao je 305 nastupa i postigao 69 golova, međutim nije uspio osvojiti niti jedan trofej. Ima dva finala, lanjsko u Ligi prvaka, te 2015. u Liga kupu.

"Brojevi govore da sam se u Engleskoj zaista dobro snašao. Sada je vrijeme za novi izazov, stvarno sam sretan što imam priliku igrati u Serie A za tako veliki klub," dodao je.

Eriksenov dolazak daje novu nadu Interu kako bi već ove sezone mogao prekinuti dominaciju Juventusa u Serie A i osvojiti svoj prvi "scudetto" nakon 2010. godine.

Nakon 21 kola Inter ima 48 bodova, tri manje od vodećeg Juventusa, a dva više uz utakmicu više od trećeg Lazija.

Linker
19. travanj 2024 16:50