Ronald Gorsic / CROPIX
SJAJNE VIJESTI ZA DINAMO!

PRILIKA KOJA SE NE PROPUŠTA! SPARTAK U VELIKIM PROBLEMIMA PRED GOSTOVANJE NA MAKSIMIRU Trener gostiju se pojadao i usporedio Modre s Crvenom zvezdom!

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 08. studeni 2018. 09:10

Za razliku od Nenada Bjelice koji je jučer sa smiješkom odgovarao na pitanja novinara, trener Spartaka Radoslav Latal se u Maksimiru znojio. Kapljice znoja slijevale su mu se niz čelo i lice, očito mu je bilo jako, jako vruće. Čak je u jednom trenutku jedna mlada dama češkom treneru donijela maramicu kojom je obrisao čelo.

S Latalom se na maksimirskoj presici pojavio i vratar Spartaka Martin Chudy.

Dinamo je najefektniji

Prvo pitanje za Latala bilo je može li usporediti tri utakmice koje su odigrali u Europskoj ligi, protiv Fenera, Anderlechta i Dinama.

- Sve su to sjajne momčadi protiv kojih si ne možete priuštiti pogreške. Dinamo je u velikoj prednosti, igrat će pred svojim navijačima, koji su nama u Trnavi jako nedostajali.

Na isto pitanje odgovorio je vratar Spartaka:

- Sve tri momčadi su dobre, ali imaju različite stilove. Dinamo igra najefektniji nogomet, dobro igra u obrani, a dobar je i kad ide u kontranapad.

Slovačke je novinare zanimalo je li Latalu bilo teško sastaviti momčad, jer mnogo igrača ima problema s ozljedama i umorom.

- Odigrali smo jako puno utakmica, oko 30 u sezoni. Teško je sastaviti momčad jer nema dovoljno vremena za odmor. Idemo od utakmice do utakmice, idemo dan po dan. Sve ovisi o tome tko je u kojem trenutku spreman.

S obzirom na to da je Spartak Trnava u posljednje vrijeme igrao s klubovima iz regije, da je posjetio Mostar, Beograd, Ljubljanu i Zagreb, pitali su kolege iz Slovačke vratara Chudyja kakav je dojam na njega ostavio stadion u Maksimiru.

- Pa dobar je dojam. Teren je odličan, a stadion me podsjeća na onaj u Beogradu, sliči mi na Zvezdin stadion. Dinamo će imati prednost u odnosu na prvu utakmicu jer će imati iza sebe navijače.

Crvena zvezda je pobijedila Liverpool, a Spartak je igrao protiv Zvezde. Može li usporediti Dinamo i Crvenu zvezdu?

- Dinamo ima kvalitetnu momčad, ima dobro organiziranu momčad, prima malo golova. Tu su negdje po kvaliteti, ali opet teško je uspoređivati jer dosta se razlikuju po stilu igre - kazao je Chudy.

Navijači će pomoći

Najavljeno je da će doći oko 1500 navijača Spartaka. Kako će to utjecati na momčad Spartaka?

- Vjerujem kako će nas potaknuti da igramo na granici svojih mogućnosti i da ćemo ostvariti pozitivan rezultat - zaključio je Chudy.

Fale ključni igrači

Onda je opet stigao red na trenera Latala... Je li optimist, vjeruje li u pobjedu?

- Atmosfera u momčadi jako je dobra i pozitivna. Ne razmišljam konkretno o pobjedi, razmišljam o tome da odigramo dobru i karakternu utakmicu. Tijekom utakmice ćemo vidjeti što će se događati i koji rezultat će biti.

Spartaku će nedostajati bitni igrači, Erik Grendel i Marek Bakoš. Koliki je to hendikep?

- Jako nam nedostaju, to su ključni igrači naše momčadi, a oni znaju stvoriti i dobro raspoloženje u našoj momčadi - zaključio je trener Spartaka.

Dinamove utakmice u Europskoj ligi gledajte na MAXtv-u, a informacije o sportskim paketima pronađite ovdje.

Rezultati by SofaScore

Linker
01. svibanj 2024 19:20