Boris Kovacev / CROPIX
VELIKI HENDIKEP

PROBLEMI ZA MODRE Soudani ne smije trenirati, Alžirac upitan za Red Bull

Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 15. listopad 2014. 14:37

Dinamo će na Stanovima biti oslabljen. Alžirski reprezentativac El Arabi Hilal Soudani zbog ozljede će preskočiti ogled protiv Zadra. Međutim, krucijalno je pitanje hoće li ponajbolji igrač Modrih moći zaigrati protiv Red Bull Salzburga slijedećeg četvrtka, u 3. kolu Europske lige? Važna je to utakmica za Dinamo, možda i najvažnija u ovogodišnjem ciklusu tog natjecanja. Nakon poraza od Celtica svakako ne bi bilo dobro ubilježiti još jedan, jer bi onda društvo iz Salzburga, a vjerojatno i ono iz Glasgowa, bodovno odmaklo, pa bi se proljeće u Europi opet činilo kao sanak pusti. Bez Soudanija bi protiv Red Bulla bilo dosta komplicirano, bio bi to hendikep visoke razine.

Alžirski reprezentativac je jučer umjesto treninga s ostalima vozio bicikl. Nije igrao kvalifikacijsku utakmicu Alžir - Malavi (2:0), srećom, magnetska rezonanca koju je obavio Dinamov liječnik Ivica Smodek pokazala je kako se ne radi o težoj ozljedi.

- Radi se o kontuziji mišića, ali nema rupture, te bi se Soudani kroz nekoliko dana trebao pridružiti treninzima - kazao je Smodek.

Upravo u ‘tih nekoliko dana’ leži kvaka. Ukoliko neće trenirati s ostalima tri-četiri dana, pitanje je hoće li biti spreman za teški okršaj u Salzburgu.

Kontuzija će se vjerojatni sanirati, ali Alžirac sigurno neće biti u onom natjecateljskom stanju koje od njega očekuje Zoran Mamić, pa se može dogoditi da modri trener neće željeti riskirati, odnosno, da Soudanija neće postaviti u momčad.

Ozlijeđen je i Ante Ćorić, njegova dijagnoza zove se ‘distorzija skočnog zgloba druge kategorije’. U prijevodu, na travnjaku ga neće biti dva do tri tjedna. U moru loših vijesti evo i jedne dobre. Jučer se treninzima nakon ozljede priključio Josip Pivarić.

Linker
03. svibanj 2024 14:14