Brozović
 Emilio Andreoli/Getty Images / Emilio Andreoli Getty Images
PIŠU TALIJANI

PROCURIO NEVJEROJATAN RASPLET KONTROVERZNE SITUACIJE U EUROPSKOJ LIGI Brozovića, Kalinića i društvo izbacuju iz Europe!?

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 12. ožujak 2020. 22:39

Nakon što talijanski nogometni klubovi, a radi se o Interu i Romi nisu odigrali njihove prve utakmice osmine finala Europske lige ovoga četvrtka, talijanski mediji prenose vijest koja se na prvu logičnom čini, ali je u nju na neki način teško povjerovati.

Naime, talijanski Il Messaggero navodi da je predsjednik UEFA-e Aleksander Čeferin naložio izbacivanje Rome i Intera iz Europske lige kako bi se ista mogla nastaviti bez odgoda.

Navodno, Čeferinova je želja da se najjača natjecanja - Liga prvaka, Europska liga i EURO 2020 odigravaju po planiranim terminima, to jest da nema nikakvih odgoda.

Oba su kluba, i Roma i Inter navodno već odbila Čeferinov prijedlog, bez ikakve želje da o izlasku iz Europske lige uopće razmišljaju.

Nogometaši Rome nisu u srijedu otputovali u Sevillu jer njihov avion nije dobio dozvolu za slijetanje u Španjolsku, dok Getafe nije želio putovati u Milano zbog koronavirusa po cijenu da ga organizator UEFA izbaci iz natjecanja.

Čeferin je talijanskim klubovima ponudio da europske utakmice koje su trebali igrati na svojim terenima odigraju na neutralnim mjestima, ali oni su i to odbili, pa tek onda i ideju o njihovom uklanjanju iz natjecanja. Ostaje za vidjeti kako će se ova situacija rasplesti i što će biti službena UEFA-ina odluka.

Linker
20. travanj 2024 13:35