CROPIX
I DALJE REDOVI

PRODANO 18 000 ULAZNICA Iz Dinama poručili da nitko neće ostati izvan stadiona

Kako je kapacitet stadiona ograničen na 22 000 mjesta (zatovrene su gornje etaže zapande i sjeverne tribine), znači da još ima mjesta za one koji žele na derbi
Piše: Alen LesičkiObjavljeno: 11. srpanj 2015. 13:41

Derbi će se igrati pred rasprodanim Maksimirom! Sada je to izvjesno s obzirom da je u subotu oko podneva ostalo tek 2500 ulaznica za tribine Sjever i Istok, dok je ona zapadna rasprodana još u petak.

Dan prije derbija navijači su već oko 8 ujutro, dakle dva sata prije početka prodaje, formirali red ispred blagajni.

Puno je upita, još više čuđenja, izazvala odluka Dinama da se za derbi smanji kapacitet stadiona. On je sada oko 22 tisuće, deset manje od broja koji nude gorenje etaže tribina Zapad i Sjever, a koje su zatvorene za navijače.

'Pripreme za ovakve utakmice rade barem dva tjedna ranije i otvaranje dodatnih tribina predstavljalo velik rizik i ugrožavanje sigurnosti gledatelja' – odgovorili su iz Maksimira.

No, kako je vrijeme odmicalo i kada postalo jasno da će ulaznica biti premalo za sve one koji žele svjedočiti derbiju, u Dinamu su počeli razmišljati da ipak otvore gornju etažu sjeverne tribine:

"Prodaja ulaznica za nedeljni derbi između Dinama i Hajduka ide odlično tako da naše blagajne i dan uoči derbija rade punom parom, no ulaznica i dalje ima i nisu sve tribine rasprodane. Konkretno, u subotu se još u ponudi nalaze ulaznice za tribine sjever dolje i istok. Dođe li do tog scenarija i rasprodaju li se sve ulaznice klub je napravio i napravit će sve kako bi osigurao dodatne kapacitete tako da nema bojazni da će netko tko ima želju uživo gledati derbi ostati zakinut", poručila je glasnogovornica Dinama Sandra Špičić.

A kad smo već kod sigurnosti, nema dvojbi kako su u Dinamu odradili sve pripreme koje iziskuje 'utakmica visokog rizika'. Evidentno je puno profesionalniji pristup od onog kojim je HNS krenuo u organizaciju utakmice s Italijom na Poljudu, a zbog kojeg će dobiti kaznu od UEFE.

Saznajemo kako su zaštitari okružili Maksimir 48 sati prije utakmice. U prijevodu, rizik od 'kukastog križa' ili slične gluposti sveden je na minimum što nas vodi do zaključka da bi prvom čovjeku HNS-a Zoranu Cvrku bilo bolje potražiti savjet od ljudi iz Dinama kako da radi svoj posao umjesto da smišlja degutantne statuse na Facebooku. Barem se Hrvati ne bi sramotili po svijetu a I blagajna njegova poslodavca bila bi punija…

Linker
18. svibanj 2024 22:29