Ante Čizmić/CROPIX
IDE NA OPERACIJU

Promašeno pojačanje Jensa Anderssona: Hajduk raskinuo ugovor s Harisom Bukvom!

U svom debiju Bukva je bio dvostruki asistent protiv Dinama, ali nakon toga nije pokazao ništa
Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 14. ožujak 2014. 17:23

Haris Bukva je raskinuo s Hajdukom, dogovorno je to najbolja opcija za obje strane nakon što je Bukvu šćepala ozljeda prepona i smjera "pod nož", na operaciju, a oporavak će potrajati.

S druge strane Hajduk je od Bukve do sada imao sasvim malo koristi; suprotno znatnim očekivanjima nakon dobrih preporuka u dolasku Bukve iz Sturma (Graz), krajem kolovoza. Pa kad je izgledalo kroz pripreme u Turskoj da bi se ipak mogao nametnuti, prinovu Bošnjaka iz Austrije dohvatile su prepone.

Hajduk će isplatiti Bukvu s krajem veljače i – razlaz. Bukva je, koliko je javna poslovna tajna, imao ugovor u rangu vrijednosti cca 5000 eura mjesečne plaće.

Iz Poljuda su popodne potvrdili jutarnji stav 'mimo mikrofona' kako "brak nije uspio, jer Bukva nije sretan u Hajduku budući da se nije nametnuo, a ni Hajduk nije sretan jer od njega nisu ništa profitirali". Dodatno su mu na portal-stranicama službeno zaželili još i "svu sreću u nastavku karijere".

Elem, neslavno se završio pokušaj da hajduci pronađu dobrog, iskusnog nogometaša koji bi pomogao da mladi "bili tići" stasaju uz nekog iskusnog veznog nogometaša.

Sad može biti još veći žal što na primjer "bijeli" nisu doveli Matu Jajala, nego su u 'sekundu do dvanaest' prijelaznog roka odustali od Jajala, nakon što se već bio spakirao i spremao iz Zagreba na put prema Splitu. Eno je u sarajevskom kup-derbiju, 1:1 Željezničara i Sarajeva, baš Jajalo bio strijelac za Sarajevo, sadašnju momčad Roberta Jarnija.

Danas Hajduk nema obojicu iskusnih, ni Jajala, a ni – Bukvu!

Dobra je vijest jedino što su prepone "napale" Bukvu - naknadno, da ne ispadne kako je Hajduk angažirao već ozlijeđenog igrača, jer to ne bi bilo simpatično.

Bio je Bukva sasvim solidan u neka doba jeseni (najbolji protiv Kustošije!), ali se kasnije nije uspijevao nametnuti, "bili tići" su bili poletniji od njega. Sve skupa izgleda kao obostrano zla sreća koju su – srećom – Hajduk i Bukva brzo stavili ad acta; da se obje strane ne muče.

Povlačimo odmah paralelu: ne promijeni li se situacija s Giorgijem Iluridzeom, nije ni on daleko od "scenarija Bukva"...

Linker
03. svibanj 2024 19:53