FC Barcelona

 OSCAR DEL POZO Afp

Barcelona neće slaviti ni protiv Atletico Madrida

Besplatno složi svoj listić, odigraj novo Super7 kolo i osvoji jackpot
Piše: promoObjavljeno: 20. travanj 2023. 11:17

Uskoro starta novo, 42. Super7 kolo! Tom prilikom imaš mogućnost besplatno posložiti svoj listić i osvojiti potencijalni Jackpot od 40.150 EUR (302.510,18). Donosimo našu prognozu utakmica kola:

Mainz - Bayern

Osmo mjesto drži Mainz na šest kola prije kraja prvenstva Njemačke i još se nije odrekao pomisli da bi mogao napredovati do pozicije koja donosi europski nogomet u sljedećoj sezoni. Trebat će mu nastavak aktualne pozitivne serije za taj pothvat, a dvoboj s vodećim Bayernom najveći je izazov. Lider je u srijedu ispao iz Lige prvaka u četvrtfinalu od Manchester Cityja i sada mu je potrebna brza rehabilitacija. U prošlom kolu mršavi remi s Hoffenheimom želi Bayern ispraviti u Mainzu i održati barem dva boda prednosti pred drugoplasiranom Borussijom iz Dortmunda. Domaćin će imati druge planove, pružit će sigurno dobar otpor, ali Bayern je znatno kvalitetniji sastav.

Prognoza: Mainz - Bayern 1:3

Istra 1961 - Dinamo

Kada su prošli put igrali u Puli, uspjela je Istra 1961 pobijediti Dinamo i ostati u borbi za europski nastup, a ista želja kod domaćina je još uvijek prisutna. Dinamo je u međuvremenu promijenio trenera, Igor Bišćan naslijedio je Antu Čačića, te s dvije pobjede odmaknuo Hajduku na 12 bodova prednosti. Zagrepčani mirno prvenstvo privode kraju, a sigurno će biti motivirani uzvratiti Puljanima za već spomenuti poraz. Domaćinima bi i bod mnogo značio u kontekstu borbe za barem četvrto mjesto, ali je dojam da će do njega biti teško doći ove subote.

Prognoza: Istra 1961 - Dinamo 1:2

Hajduk - Varaždin

Sve je Hajduk opet bacio u vjetar remijem protiv Istre 1961 i porazom od Rijeke, te izgubio i one male šanse koje je imao da bi mogao dostići Dinamo. Preostale prvenstvene utakmice najviše će mu služiti za uigravanje i rast forme za finale Hrvatskog kupa protiv Šibenika. Varaždin je na petom mjestu s istim brojem bodova kao četvrtoplasirani Osijek, a na Poljudu će pokušati napraviti novi korak k održavanju nade u europski plasman. Mogla bi ovo biti posve otvorena utakmica jer oba kluba nemaju potrebe kalkulirati, a s obzirom da im obrane i nisu najsigurnije, moguće je i dosta pogodaka.

Prognoza: Hajduk - Varaždin 3:2

Newcastle - Tottenham

Ovo je dvoboj četvrtog i petog kluba u engleskoj Premier ligi, s tim da Newcastle ima tri boda više i odigranu utakmicu manje. Pobjedom nad Tottenhamom domaćin bi napravio možda i ključni korak prema osiguranju mjesta koje vodi u Ligu prvaka, pa će napraviti sve da u tome i uspije, ali i gosti iz Londona su svjesni koliko je bitno barem ne izgubiti, da bi se na kraju moglo dohvatiti to toliko željeno četvrto mjesto. Sve sugerira da će ovo biti dvoboj "na nož" pun duela i beskompromisne borbe, a teško je ikome dati veću prednost. Newcastle je jako dobar na svom stadionu ove sezone, izgubio je samo jednu od 14 ligaških utakmica i pozitivan mogao bi i nastaviti protiv gostiju iz sjevernog Londona.

Prognoza: Newcastle - Tottenham 1:1

Barcelona - Atletico Madrid

Premda je spojila dva remija, Barcelona i dalje predvodi najjaču španjolsku nogometnu ligu sa 11 bodova prednosti ispred madridskog Reala, što će reći da titula prvaka neće doći u pitanje. Možda i najteža prepreka do kraja je ovaj dvoboj s Atleticom iz Madrida, koji je tradicionalno izuzetno neugodan Kataloncima. Atletico je u odličnoj formi, nanizao je šest ligaških trijumfa i Real mu na drugom mjestu bježi samo dva boda. Učinit će sve gosti da neporaženi napuste i Camp Nou, a neće biti veliko iznenađenje ako u toj namjeri i uspiju. Za oba rivala bod je posve dobar u aktualnoj situaciji.

Prognoza: Barcelona - Atletico Madrid 1:1

Lyon - Marseille

S tri pobjede u nizu Lyon se popeo na sedmo mjesto i vratio u igru za europski plasman, iako će mu u preostalih sedam kola prvenstva Francuske trebati skoro pa maksimalni učinak da bi do njega i došao. Vrlo teška prepreka mogao bi biti drugoplasirani Marseille, koji ima za cilj i obraniti aktualnu poziciju koja donosi direktni plasman u Ligu prvaka. Utakmica bez kalkulacija vrlo je izvjesna u Lyonu, a premda su gosti ove sezone pokazali znatno više, ne odriču se domaći nade da bi ih mogli srušiti. Ovakvi dvoboji su oni za koje se kaže da su sva tri znaka jednako realna na kraju.

Prognoza: Lyon - Marseille 2:3

Juventus - Napoli

Juventus i Napoli osvojili su najviše bodova u Serie A ove sezone, ali Napoli je daleko ispred svih i sigurno će na kraju biti prvak. Ono što je Napolitance silno razočaralo je ovotjedno ispadanje u četvrtfinalu Lige prvaka od Milana, koji ih je u kratkom vremenskom razmaku pobijedio čak tri puta. Bit će motiva kod igrača Napolija da se iskupe u Torinu, a treba uzeti u obzir i teško gostovanje Juventusa kod Sportinga u Lisabonu u Europskoj ligi u četvrtak navečer. Svježina bi mogla biti na strani gostiju s juga Italije, a kako kvalitetu imaju, mogla bi na njihov konto sjesti i sva tri boda.

Prognoza: Juventus - Napoli 0:1

Zabranjeno je sudjelovanje u igri osobama mlađima od 18 godina. Igre na sreću mogu uzrokovati ovisnost. Igraj odgovorno.

Linker
27. travanj 2024 01:22