MALI NOGOMET

Promotionplay i Big bang team u velikom finalu 44. izdanja Kutije šibica

Piše: Damir DobrinićObjavljeno: 27. prosinac 2014. 19:55

Pred više od 1.000 gledatelja u dvorani II Doma sportova saznali smo finaliste 44. Kutije šibica. Sutra će u borbu za prestižni naslov na najvećem hrvatskom malonogometnom turniru krenuti Promotionplay i Big bang team. AC Malešnica i Pizzeria Stari Zagreb Borongaj Lugovi morat će se zadovoljiti utakmicom za 3. mjesto.

Mogu biti ponosni momci iz AC Malešnice zbog prikazanog u polufinalu. Poveli su, do finala ih je dijelilo samo nekoliko minuta, a ispali su tek nakon raspucavanja sedmeraca nakon što su ostavili srce na parketu. Obrana predvođena fantastičnim vratarom Markom Habazinom dugo je odolijevala, no Promotionplay je pokazao karakter i iskustvo te ga sada od trećeg naslova na Kutiji dijeli još samo jedan korak.

U 14. minuti malo je Habazinu pomogao i okvir vrata, Mario Rac odapeo je iz slobodnog udarca i zatresao gredu. Rijetko su dečki sa zapada Zagreba prijetili, očito ih je i trema malo pritisnula, no kad su se oraspoložili odigrali su nekoliko zanimljivih akcija. I onda, na startu drugog dijela, šok za dvostrukog osvajača. Konfuznost u obrani Promotionplaya iskoristio je Silvio Toth i s desetak metara pogodio nebranjenu mrežu. Shvatili su onda dečki iz Promotionplaya da je vrag odnio šalu i stisnuli papučicu gasa. Odličan prodor Vedrana Ješea u 25. minuti završio je atraktivnom obranom Habazina, Ivan Kovačec stalno je prijetio udarcima izvana, onda je Habazin skinuo i dva opasna udarca Antonija Franje. Prijetila je i Malešnica, u 30. minuti Neven Biti je izašao sam na Baričevića, no čuvar mreže bio je uspješniji. Kovačec je u 35. bombom zatresao okvir gola, a minutu kasnije nevjerojatan promašaj. Franja je proigrao Antu Tomića, koji je ostao potpuno sam ispred Habazina koji mu je čudesno obranio udarac. Nisu se ti promašaji osvetili Promotionplayu, u 37. minuti fantastični prodor Kovačec i pogodak ljevicom u donji kut.

Ubrzo je došlo raspucavanje i novi uspjesi vratara. No ovoga puta bio je to Baričević, koji je obranio pkušaje Stojanoviću i Bačiću, pa promašaj Kovačeca nije bio koban za sada već četverostrukog finalista Kutije.

U srazu istočnozagrebačkih momčadi Dubrava je nadvisila Borongaj Lugove. Big bang team bio je uvjerljiv i sve je riješio s tri pogotka već u početnih 20 minuta. Dobro se poznaju momci iz Pizzerije Stari Zagreb i Big bang teama. I zato su bili svjesni da od taktiziranja nema svrhe, žestoko su krenuli u nadmetanje od samog starta. Prvi zicer u 6. minuti imao je Marko Brtan, koji je ukrao loptu na centru i krenuo sam prema vratima Marija Švigira. Sjajna šansa, ali i sjajni vratar, velika obrana jednog od najboljih čuvara mreže na Kutiji svih vremena. I onda u 9. minuti kazna i provala oduševljenja grlatih navijača Big banga. ''Dubrava, Dubrava'', zaorilo se nakon što je mrežu suparnika zatresao Dino Bartoluci. Već u 11. minuti bilo je 0:2. Fantastična lopta Antona Gašija i ubojita egzekucija glavom Marija Dodića. Nisu se Borongajci predali, nastavili su s borbom, blizu je bio Nikola Gatarić, ali u 19. minuti sve je bilo završeno. Nemilosrdna egzekucija Božidara Karamatića i treća lopta iza leđa vratara Adonisa Dokuzovića. Povratak u drugom dijelu nakon zaostatka od tri gola bila je i ostala nemoguća misija. U 36. je za Big bang zabio i Ivan Mikulić, a minutu kasnije Mario Dodić je zatresao vlastitu mrežu. Naleti su se nastavili, pa je Filip Bojić u posljednjoj minuti pogodio iz kaznenog udarca sa 10 metara, no vremena više nije bilo.

AC Malešnica – Promotionplay 0:2-7m (1:1)

Suci: Krešimir Lang i Adin Hasić. Delegat: Dubravko Klement.

Strijelci: 1:0 – Toth (21), 1:1 – Kovačec (37).

Sedmerci: Kovačec – greda, Stojanović – Baričević obranio, 0:1 – Franja, Bačić – Baričević obranio, 0:2 – Ješe.

AC MALEŠNICA: Habazin, Hučić, Bačić, M. Tomić, Biti, Rimac, Horvat, Bartolić, Toth, Ivanušić, Stojanović. VODITELJ: Stjepan Balić.

PROMOTIONPLAY: Baričević, Rac, Ješe, A. Tomić, Jakirović, Franja, Bišćan, Purgar, Bisaku, Kovačec, Štrok, Ćuić. VODITELJI: Nikola Badovinac i Domagoj Jurički.

Pizzeria Stari Zagreb - Big bang team 4:2

Suci: Zvonimir Golub i Željko Starešinić. Delegat: Dubravko Klement.

Strijelci: 0:1 - Bartoluci (9), 0:2 - Dodić (11), 0:3 - Karamatić (19), 0:4 - Mikulić (36), 1:4 - Dodić (37-ag), 2:4 - Bojić (40-10m).

PIZZERIA STARI ZAGREB BORONGAJ LUGOVI: Dokuzović, Krajačić, Šumić, Gatarić, Brtan, Bojić, Klarić, Talijanac, Medić, Vrbat, Lucić, Loborinec. VODITELJ: Josip Jakovljević.

BIG BANG TEAM: Švigir, Gaši, Ćibarić, Rako, Prgomet, Jalžečić, Mikulić, Karamatić, Dodić, Bartoluci. VODITELJ: Matija Jalžečić.

Linker
19. svibanj 2024 13:59