Goran Mehkek/Cropix
NAPAD NA HAJDUKOVCE

Pronađen ključni dokaz - huliganu ispao mobitel: 'Još uvijek ne mogu vjerovati da nam se to dogodilo!'

Piše: Jurica RadićObjavljeno: 16. svibanj 2016. 17:27

Nije nikakva privilegija nedjelju provesti na policiji. Ali, Josip Juranović i Toma Bašić nisu imali izbora. Dva igrača Hajduka napali su huligani u subotu navečer ispred stadiona u Kranjčevićevoj, shodno tome morali su u nedjelju poslijepodne dati službenu izjavu u prostorijama 7. policijske postaje na zagrebačkoj Trešnjevci. Svaki od igrača imao je sat vremena na raspolaganju kako bi opisao što se dogodilo iza južnog dijela stadiona u Kranjčevićevoj.

- Još uvijek ne mogu vjerovati da nam se to dogodilo. Već sam godinu i pol u Splitu, a nikad dosad nisam imao problema u mom Zagrebu - kazao nam je Josip Juranović.

U Hajduk je prešao iz trećeligaša Dubrave u siječnju 2015. godine, a ove je sezone postao prvotimac Bijelih. Ali, očito je da ga napadači nisu prepoznali.

- Kada smo im rekli da smo igrači Hajduka, počeli su se ispričavati, da nisu htjeli, da nisu znali... I odmah su se udaljili. Jasno nam je da su tražili naše navijače da bi se s njima obračunali. Srećom da nije završilo i s težim posljedicama.

Najteže je prošao Bašićev otac Joško, koji je zaradio ozljedu arkade, ali i kosti lica. Evidentna je sumnja na lom kosti ispod oka uslijed snažnog udarca, stoga je Bašićev otac u subotu navečer zatražio liječničku pomoć. Ni Toma ni njegov otac nisu se jučer oglašavali u medijima. Zato je Juranović nastavio priču.

Ne bojim se u Dubravi

- Zaštitio nas je Tomin otac i dobio po glavi. Prvenstveno je zaštitio Tomu, kojeg je napadač uhvatio za rame i krenuo ga udariti, ali otac je Tomu ugurao u auto.

Izbjegli su hajdukovci i Bašićev otac još teže posljedice, jer huligani su se dobro pripremili za napad s obzirom na to da su, prema Juranovićevim riječima, imali jako naoružanje.

- Teleskopske palice i pajsere. Krenuli su u obračun, to je bilo evidentno.

Navijački obračun kakvih ima na desetke prilikom gostovanja velikih skupina pristaša hrvatskih klubova. Većina ostane zabilježena tek kao statistički podatak u rubrikama crne kronike, ali ovog puta je priča prešla te statističke okvire, jer huligani su se namjerili na igrače Hajduka. Tražili su torcidaše, očito greškom naletjeli na igrače i pritom ostali bez mobitela. Taj mobitel koji je ispao jednom od trojice maskiranih napadača bit će svakako ključni dokaz u hvatanju huligana. Nećemo kazati navijača, jer navijače zanima nogomet, a huligane samo palice i pajseri. Zato se od policije očekuje brza reakcija. Treba vjerovati da će napadači biti što prije pronađeni, ali pritom i sudstvo mora odraditi svoj dio posla. Jer prečesto se događa da policija pronađe krivce koji potom dobiju uvjetne ili simbolične kazne. Ako igrači Hajduka koji žive u Zagrebu budu strepili za svoju sigurnost ili obrnuto, oni koji igraju za zagrebačke klubove a žive u Splitu, onda problem nadilazi policiju i sudstvo.

- Žalostan sam zbog ovog napada, ali u mojoj Dubravi ničega se ne plašim. Od rođenja sam u Dubravi i bez obzira na to što se dogodilo, za mene se ništa nije promijenilo u mom kvartu - naglasio je Juranović.

Linker
02. svibanj 2024 10:38