Screenshot/Instagram
TEŽAK UDARAC ZA RIJEKU

PROPAO DVOBOJ PRZNICA NA MAKSIMIRU U okršaj se uključila i supruga Tamara, a još i danas odjekuje provokacija: 'Soudani? Iz kojeg džepa da ga izvadim'

DRAŽ MANJE Suspenzija Rijekinog Crnogorca omogućit će Dinamovom Alžircu da se sutra više koncentrira na nogomet
Piše: Vedran FilipovićObjavljeno: 27. listopad 2017. 17:55

Jedna od intrigantnijih priča varaždinskog finala Hrvatskog nogometnog kupa u proljeće ove godine svakako je bio dvoboj Marko Vešović - Hilal Soudani. Rijekin trener Matjaž Kek tada je optirao za Crnogorca na lijevom beku zbog agresivnosti i brzine budući je (ispravno) smatrao kako će se bolje othrvati Alžircu od Leonarda Zute.

Uostalom, nije to bio prvi put da Vešović ide direktno na najboljeg Dinamova igrača, iako su mu obje pozicije na desnoj strani prirodnije.

Supruga na Instagramu

Iako je “požutio” već u 28. minuti, riječki “multipraktik” dobro se nosio sa Soudanijem, Bijeli su slavili 3:1, dogodila se i provokacija u sudačkoj nadoknadi kada je na koljenima “zaplesao” nakon jednog prekršaja Alžirca. U trenucima slavlja nakon utakmice nastala je i Vešovićeva izjava “Soudani? Iz kojeg džepa da ga izvadim...”, ali i neprimjerena objava na Instagramu od strane Vešovićeve (sada) supruge Tamare uperena prema Soudaniju.

Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Zbog svega što se događalo u Varaždinu, s nestrpljenjem se čekao novi potencijali dvoboj dvojice “prznica”. Tim više što se u Rijeci moglo čuti da su momci iz Maksimira (ne samo Soudani) baš strahovito “napaljeni” na Vešovića, da žele slomiti Bijele na račun “starih dugova” Crnogorca.

No, evo nas pred 14. prvenstvenim kolom nove sezone, a za eventualni novi okršaj Alžirca i Crnogorca morat ćemo pričekati - 23. Naime, za prvi ovosezonski derbi na Rujevici (0:2) Vešović je bio suspendiran zbog olako zarađenog isključenja u Gradskom vrtu, a ni Soudani nije doputovao na Kvarner zbog ozljede, pa je priču riješio Junior Fernandes s dva pogotka za premijerno osvajanje dotad nedodirljive Rujevice.

Neće Vešović čuti zvižduke ni uvrede s maksimirskih tribina zahvaljujući sucu Matocu te javnoj opomeni krajem prvog poluvremena s Osijekom što je Crnogorcu bio - treći žuti karton. Lako za interne čarke, njegovim izostankom Rijeka je poprilično oslabljena, a Matjaž Kek u vatru će morati gurnuti Grka Mavriasa.

HNTV

Međutim, da ne bi bilo zabune, čak i da je riječki branič sposoban za nastup, ne bi se dogodio direktan duel sa Soudanijem. Vešović se, naime, nakon odlaska Ristovskog ustalio na desnom beku, a Zuta se nakon dolaska konkurencije (Davidson) podigao u izvedbama. Osim ako Soudani ne bi baš zbog Vešovića otišao na lijevo krilo, no teško da bi trener Cvitanović dopustio takav individualizam nauštrb momčadi...

Vešović vs. Dinamo u HNL

10 odigranih utakmica

2 upisane pobjede

4 ostvarena remija

4 izgubljena dvoboja

3 postignuta gola

Soudani vs. Rijeka u HNL

11 odigranih utakmica

7 upisanih pobjeda

3 ostvarena remija

1 izgubljen dvoboj

11 postignutih golova

Linker
04. svibanj 2024 19:13