Vlado Kos / Hazna Media
SUCI PONOVNO U CENTRU PAŽNJE

PROPUSTILI ISKORISTITI KIKS DINAMA Gorgon zapucao penal u 93. minuti, Rijeci poništen regularan pogodak?

Piše: damir begovićObjavljeno: 11. rujan 2016. 23:24

Riječani su od 1. minute pokazali kako u Vinkovcima misle ozbiljno; pritisnuli su domaće na njihovu polovicu, praktički ih zgurali u Matkovićev kazneni prostor i pritiskali, frontalno i bočno. Već u 3. minuti Rijekin Mišić, Josip, probio je zgusnutu nebesko-plavu obranu, izbio pred vinkovačkog čuvara mreže koji je nekako u korner skrenuo loptu koja je putovala prema lijevoj ‘’maloj mreži’’.


Bila je to uvertira u festival uzbuđenja, ali i riječkih promašaja; Gavranović je prijetio dvaput, Matei je također u dva navrata stavljao na kušnju Matkovića koji je bio izuzetno raspoložen, a u 29. minuti i atraktivan, kako li se samo raskrilio pred Vešovićem i spriječio siguran mat! Rijeka je doista s lakoćom stvarala prigode, dok se Cibalia ukazivala tek povremeno.

Nezgodni Tiago u 19. minuti izmamio je uzdah s tribina, u slalomu je nanizao nekoliko Rijekinih igrača, pa s preko 20 metara naciljao malo previsoko. Sedam minuta kasnije, pak, Baša je bio preambiciozan, pomalo i sebičan, obećavajuća situacija pretvorila se tako u fijasko…


Potkraj prvog dijela malo je i zaiskrilo - sudac Križarić spriječio je požar javnim opomenama za Zgrablića i Vešovića. Kasnije se doznalo i to kako je u Vešović tom prigodom Zgrabliću i društvu, onako svisoka, ‘’obećao dati 100 kuna za jogurt, da se sirotinja najede…’’.

Isprovociralo je to Cibalijina trenera vratara Tomislava Vranjića koji je neposredno uoči starta drugog poluvremena ušao s crnogorskim ofenzivcem u verbalni klinč, zbog čega je početak nastavka malo i kasnio...


A početkom nastavka ista priča, Rijeka dominantnija, Matković i dalje nesavladiv, u 53. minuti iz ‘’jedan na jedan’’ dvoboja s Andrijaševićem izišao je kao pobjednik.

Rijeka
Vlado Kos / Hazna Media
.

Rijeci poništen gol

Prve reakcije s klupe stigle su otprilike na isteku sata igre kada je Matjaž Kek na travnjak umjesto dopadljivog Mateija, koji je stvarao nerijetke neugodnosti domaćim ofenzivcima, poslao Austrijanca Gorgona. I Stanko Mršić je odmah potom osvježio nebesko-plave redove, Brazilac Tiago je pljeskom s tribina ispraćen pod tuševe, na lijevom krilu zamijenio ga je Grafina.


Prvu nesigurnost Matković je iskazao u 66. minuti kada je loše procijenio Mišićev korner, loptu koja ga je preletjela na drugoj vratnici presreo je Elez, no riječki stoper sa samo tri metra pogodio je tek - pogrešnu stranu mreže.

U 71. minuti ‘’copy-paste’’ akcije od prije pet minuta; Mišić je opet iz kornera ubacio na drugu vratnicu, Andrijašević je poslao loptu u mrežu, no riječku radost prekinuo je sudac Križarić koji je vidio - i dosudio - prethodni prekršaj nesuđenog strijelca nad Jerbićem, ništa od 0:1! Premda su gosti negodovali i pritom, vjerojatno, bili u pravu.


Cibalia je do kraja grčevito čuvala i sačuvala mrežu - čemu je Matković pridonio još jednom bravurom, u 88. minuti iz desnih rašlji je iščupao Gorgonovu loptu! - izborila bod, Rijeci uskratila dva.


Vrhunac drame pokraj Bosuta dogodio se u 3. minuti nadoknade kada je Jerbić u domaćem kaznenom prostoru oborio Vešovića, Križarić pokazao na ‘’kreč’’ s kojeg je Gorgon pogodio gredu!
U zaključku; ni Dinamo, ni Hajduk nisu tako nadigrali Mršićeve dečke kao što je to učinila Rijeka, no slaba je to utjeha za Keka i njegove...

Linker
06. svibanj 2024 13:32