CROPIX
NEMOJTE SE IZNENADITI U FINALU

PROSINEČKI O POBJEDNIKU EURA Prevarili su Europu, nisu odigrali nijednu utakmicu za pamćenje...

Piše: Robert ProsinečkiObjavljeno: 10. srpanj 2016. 17:52

Portugal će pobijediti u finalu! Nemojte se čuditi ako se to doista dogodi, jer Portugalci su prevarili nogometnu Europu, sve utakmice su dobili na prijevaru. Ili u produžecima, ili na penale, ali su došli do kraja. Niti jednu utakmicu nisu odigrali za pamćenje, niti jednom nije briljirao čak ni Cristiano Ronaldo, ali na “neku foru” su se dovukli do finalne utakmice.

U čemu je “fora”? Francuzi su u globalu kvalitetnija momčad, imaju bolje igrače, od Pogbe, Payeta, Girouda do Griezmanna, a Portugalci igraju na rezultat, čak se i Cristiano Ronaldo podredio tom cilju. Da, Francuzi su lagani favoriti, ali samo na papiru, no i njih će Portugal prevariti. Iako Francuzi imaju sve, i prvoklasne igrače i ambijent, Portugal je opasan, imam dojam da Griezmann, publika, možda i sudac neće biti dovoljni za pobjedu.

Francuzi su se izvukli protiv Njemačke, u Neueru i Griezmannu su imali najbolje igrače. Kad Griezmann tako igra i kad Neuer tako početnički griješi, teško se izvući. Da, i najbolji griješe. Na drugoj strani Lloris je genijalno branio, a publika je francusku reprezentaciju držala na životu i kad smo vjerovali da će kleknuti. Nijemci ovaj put nisu bili Nijemci, imali su previše peha, ostali su bez Gomeza, Khedire, Hummelsa, Thomas Muller je potpuno ispao iz forme, prevelik je to hendikep na ovakvom turniru. Ni Nijemci to ne mogu nadoknaditi.

Tko će biti novi europski prvak u nogometu?

Francuska

Portugal

Cijeli svijet vjeruje da će Griezmann presuditi utakmicu. Istina je, u velikoj je formi, on bi trebao biti prednost za Francuze, kad na suprotnoj strani ne bi bio Cristiano Ronaldo, koji osim nogometnog znanja ima i personalnost, što je itekako značajno. I još ću jednom podvući, važnija je strategija igre na rezultat nego klasa pojedinih igrača. Jer, nitko u francuskoj momčadi nije Messi.

Ni danas ne mogu prežaliti što nam se dogodilo. Imali smo širom otvorena vrata, raskrčen put do finala. Ali da bi se otišlo do kraja, na turniru moraš odigrati dvije velike utakmice. Mi smo odigrali jednu, protiv Španjolske, iz te utakmice nismo izvukli pouke, iako je ona rekla mnoge stvari, ponajprije o Pjaci, Rogu i Kaliniću, pali smo protiv Portugala jer smo igrali strašljivo, iako je momčad spremna na velike stvari. Šteta, šteta, šteta...

Linker
05. svibanj 2024 10:38