CROPIX
LEGENDARNI ŽUTI

Prosinečki vjeruje u Vatrene: 'Ova Hrvatska može do naslova prvaka Europe'

Ova momčad jača je od one iz 98', talentirana generacija koja sigurno može nešto napraviti na Euru u Francuskoj, uz malo sreće možda ga i osvojiti - kazao je Robi
Piše: ArhivaObjavljeno: 27. ožujak 2015. 13:03

Legenda hrvatske nogometne reprezentacije, Robert Prosinečki ove će subote debitirati kao izbornik na klupi Azerbajdžana u utakmici protiv Malte, a usput se osvrnuo na današnju generaciju Vatrenih u razgovoru za goal.com.

- Ova momčad jača je od one iz 98', talentirana generacija koja sigurno može nešto napraviti na Euru u Francuskoj, uz malo sreće možda ga i osvojiti. Ima puno reprezentacija koje su napredovale, ali ova Hrvatska može postići nešto veliko. Danas su tu zvijezde poput Modrića, Rakitića, Kovačića i Mandžukića koji igraju za najveće klubove svijeta. S takvim igračima moraš razmišljati o velikim stvarima - kazao je Prosinečki.

Prosinečki će u subotu debitirati u kvalifikacijama kao izbornik Azerbajdžana.

- Berti Vogts je napravio puno dobrih stvari u šest godina, ali ako nemaš rezultate, svi misle da si loš. Ovo će za mene biti posebna utakmica i dat ću sve od sebe da pripremim momčad najbolje što mogu. Najbitnije je promijeniti njihov mentalitet, a on mora biti pobjednički. Azerbajdžan ulaže u nogomet, a to znači da će kad-tad ubrati plodove - rekao je Robi u ekskluzivnom intervjuu za Goal.

Linker
09. svibanj 2024 04:18