Igor Jovičević i Luka Modrić
 Ptrivatna arhiva
TKO ĆE BITI NOVI TRENER?

PRVI PUT KAO SAMOSTALNI TRENER I ODMAH U DINAMU? Član originalnih Vatrenih jedan od glavnih kandidata za klupu Dinama, evo tko su tri prva favorita!

Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 11. ožujak 2018. 09:18

Tko će biti novi trener Dinama? Ideja je puno, redaju se kandidati, međutim, sinoć je priča, čini se, pala na tri imena: Nikola Jurčević, Ante Čačić ili Igor Jovićević.

Vrlo je vjerojatno da će baš netko iz tog kruga biti izabran za novog Dinamovog stratega, međutim, nemojte se čuditi ako na kraju na klupu sjedne i netko četvrti. Ili peti. Tako je to u Maksimiru kad se mijenjaju treneri, puno je ideja, s različitih adresa, a često se znalo dogoditi da baš oni koji su na početku u prvom planu na kraju izgube utrku. Spominjali su se tako i Igor Cvitanović, pa i Goran Tomić, sinoćnji slavodobitnik na Lokomotivinoj klupi, koji je po nekim informacijama i došao u Lokomotivu da bi jednoga dana sjeo i na Dinamovu klupu. No, možda sad još ipak nije trenutak...

Reuters / John Sibley
REUTERS

Vratimo se onoj prvoj trojici. Nikola Jurčević ima dosta zagovaratelja u Maksimiru, po nekim informacijama s njim je već i obavljen razgovor, još prije neki dan. U trenutku dok je Mario Cvitanović još bio trener, ali su se u Maksimiru pripremali na slučaj “što ako”. Taj je trenutak stigao prije svih očekivanja pa je tako Nikola Jurčević sinoć slovio kao broj jedan pretendent za Dinamovu klupu.

Ante Čačić
REUTERS/Umit Bektas / REUTERS

- Nemam komentara! Ništa se novo nije dogodilo, niti mogu znati hoće li se dogoditi - kazao je Nikola Jurčević, koji ništa nije potvrdio niti demantirao.

Logično, prije nekoliko godina bio je praktički već ustoličen za Dinamovog trenera i to nakon odlaska Krune Jurčića, ostali su tek detalji za dogovor, no baš na tim detaljima je puklo, Jurčević nije stigao u Maksimir, klupu je preuzeo Velimir Zajec. Zato sad Jurčević puše na hladno, a i postoje u klubu oponenti, njegova je slaba točka što je već više od 10 godina pomoćni, a ne glavni trener.

No dogovori su pukli baš na tim detaljima i Jurčević je ostao izvan Maksimira, a na klupu je sjeo Velimir Zajec. Logično je stoga da nitko ne želi ništa konkretno reći, niti se može reći da će Jurčević biti novi Dinamov trener.

Koliko je puta prvi favorit znao "zglajzati". No donedavni je pomoćnik Slavena Bilića definitivno vrlo ozbiljan kandidat za Cvitanovićeva nasljednika.

Linker
04. svibanj 2024 07:10