Dennis Grombkowski/Getty Images
NOLETOVA ISTINA

NAPOKON JE NETKO OTVORENO PROGOVORIO Evo što Đoković kaže o virusu koji je posijao strah

Piše: Davor BurazinObjavljeno: 02. kolovoz 2016. 18:38

Nakon što je u Wimbledonu šokirao sebe i cijeli svijet senzacionalnim ispadanjem u 3. kolu od Sama Querreya, prvi tenisač svijeta Novak Đoković vratio se na uobičajene pobjedničke staze.

Kratak odmor, preskakanje četvrtfinala Davis Cupa u Beogradu protiv Velike Britanije, godili su 29-godišnjem Srbinu. Opet je onaj stari, što je definitivno najgora vijest za njegove rivale. U redu, nestao je san o osvajanju sva četiri Grand Slam turnira u istoj godini, što je samo potvrda koliko je to teško ostvariti kad čak i netko dominantan poput Đokovića nije imun na šokove.

Dolazi po zlato

U Torontu je najbolji tenisač svijeta bez izgubljenog seta prošetao do 30. naslova na Masters 1000 turnirima, odmaknuo se za dva od Rafaela Nadala, a četvrti na Rogers Cupu doveo ga je na 2. mjesto po uspješnosti na tom turniru. Samo je Ivan Lendl osvojio više, čak šest.

- Moje dvije najbolje izvedbe stigle su u polufinalu i finalu - rekao je Đoković osvrćući se na pobjede protiv Gaela Monfilsa i Keija Nishikorija.

- Došle su u pravom trenutku, ali to je proces kroz koji sam prošao već puno puta u karijeri. U turnir bih ušao malo nepripremljen i tražeći ritam, a sa svakim mečom to bi izgledalo sve bolje i bolje.

Nakon 66. naslova u karijeri (12 na Grand Slam turnirima, 30 na Masters 1000), sljedeća je destinacija Rio de Janeiro i treće olimpijske igre za Novaka Đokovića. U Pekingu je bio brončani, u Londonu je izgubio utakmicu za 3. mjesto od Juana Martina del Potra. Ovaj put dolazi po zlato, čime bi se stavio uz bok Andreu Agassiju i Rafaelu Nadalu, jedinim tenisačima s kolekcijom od četiri Grand Slam naslova i olimpijskim igrama.

Dok se u posljednjih mjesec dana jedan po jedan tenisač zahvaljivao na sudjelovanju u Rio de Janeiru i dok je jedan otkaz stizao drugi, Đoković nije bio u tom filmu.

- Moja je odluka bila i ostala da idem na Olimpijske igre, zato što su informacije i činjenice koje sam ja dobio različite od onih što se prezentiraju. Mislim da nije opasno kako se priča. Naravno da uvijek postoji mogućnost da se zaraziš Zika virusom, no moje je mišljenje da se sva ova strka i zbrka oko virusa stvorila s nekom drugom namjerom. Neću ulaziti u tu priču, nego ću ponoviti da je za mene dovoljno sigurno i ja putujem u Rio de Janeiro.


LONDON, ENGLAND - JULY 02:  Novak Djokovic of Serbia speaks to the media following his defeat against Sam Querrey of the United States on day six of the Wimbledon Lawn Tennis Championships at the All England Lawn Tennis and Croquet Club on July 2, 2016 in London, England.  (Photo by Pool/Getty Images)
Pool/Getty Images / Getty Images

Ostali za broncu

U Torontu je bez problema slavio u prorijeđenom ždrijebu bez Andyja Murraya, Rogera Federera, Rafaela Nadala...

U Riju se vraća Murray kao osvajač Wimbledona i branitelj olimpijskog zlata, po svemu sudeći, njih će dvojica igrati za pravo stajanja na najvišoj stepenici pobjedničkog postolja. Ostalima ostaje samo igrati za broncu.

Linker
03. svibanj 2024 11:27