REUTERS/Albert Gea
REAKCIJA NAKON VELIKOG SLAVLJA

PRVO VESELA IZJAVA, A ZATIM SNAŽNA I OZBILJNA PORUKA RAKITIĆA ČELNIŠTVU BARCELONE 'Nadam se da ovo vidite poput mene i da će doći taj trenutak...'

Piše: HinaObjavljeno: 28. travanj 2019. 11:12

Barcelona je potvrdila primat i po 26. puta osvojila je naslov prvaka Španjolske. Dugo su se sinoć mučili protiv Levantea, momčadi koja im nanijela poraz u jesenskom dijelu prvenstva, sinoć su bili također opasni, ali nisu imali ono što ima Ernesto Valverde - Lionela Messija.

Trener Barcelone miksao je momčad, razmišljajući već o prvoj utakmici polufinala i dolasku Liverpoola, pa je Argentinca ostavio na klupi. Imala je Barca prigoda u prvom poluvremenu, ali je vratar Fernandez Abares u nekoliko navrata čudesno obranio. Na poluvremenu je Lionel Messi zamijenio Coutinha i u 62. minuti kapetan je zabio svoj 598. gol za Katalonce.

Rakitićev 13. trofej

Do kraja utakmice gosti su pritiskali, jednom su pogodili i vratnicu, ali na koncu su domaći izdržali i slavlje je moglo početi. Veznjak Hrvatske Ivan Rakitić za svoj 13. trofej u dresu Barcelone odigrao je cijelu utakmicu.

"Ovo je sjajan trenutak. Neću lagati, već sam popio pivu", u veselom je raspoloženju Raketa komentirao svoj novi naslov s Barcelonom, a njegove riječi prenio je Mundo Deportivo.

"Mi ćemo sada uživati jer smo to i zaslužili. Slijedi dan odmora pa se možda sutra probudimo s glavoboljom. No, onda ćemo razmišljati o Ligi prvaka", izjavio je još sinoć hrvatski veznjak i usput najavio polufinale s Liverpoolom.

Imao je Rakitić i jednu snažnu poruku za čelnike Barcelone, ali i sve one koji bi ga voljeli i dalje gledati u dresu Katalonaca!

"Ne želim biti nigdje drugdje i nadam se kako će klub i predsjednik, ali i trener te navijači ovo vidjeti poput mene. Nadam se da će doći trenutak kad će mi reći da ostajem ovdje još tri godine."

Rakitić je u Barci od 2014. godine, a aktualni ugovor istječe mu u ljeto 2021. Posljednji put produžio ga je u ožujku 2017. godine.

I u drugoj sezoni od kada je na klupi trener Ernesto Valverde hrvatski nogometaš je standardni član udarne postave Barcelone. U srijedu bi protiv Liverpoola trebao odigrati 50. utakmicu ove sezone.

Linker
04. svibanj 2024 07:09