Cropix
RIJEKA BRANI TROFEJ

Puna Kantrida čeka Dinamo: 'Respektiramo njihovu snagu, ali nema razloga za strah'

Dinamo je izazov, ali i test koji će nam pokazati kako doista stojimo - izjavio je Kek koji je kao ključne mane svoje ekipe istaknuo nedostatak brzine i agresivnosti u prijenosu lopte
Piše: Marijan ProjićObjavljeno: 21. travanj 2015. 20:29

Dan uoči uzvratnog susreta u polufinalu Hrvatskog nogometnog kupa, na Kantridi su planule i posljednje ulaznice. Dinamo je uvijek bio dobar mamac za riječku publiku, ali susret prvoplasirane i drugoplasirane momčadi prvenstva i, kako je mnogi vide, utakmicom finala prije finala, dodatni je razlog za pune tribine.

Obećavajući rezultat

Gromoglasno navijanje, ambijent koji će nositi igrače na terenu, zaziva i Matjaž Kek. Trener Rijeke, odnedavno promoviran u klupskog menadžera po uzoru na britanske klubove, ne krije činjenicu da je njegov sastav u posljednjem prvenstvenom susretu s Hajdukom izgledao blijedo, te da u proljetnom dijelu prvenstva ni jedan susret nisu odigrali lepršavo i ležerno. Ni u prvom polufinalnom ogledu s Dinamom u Zagrebu, momčad s Kantride nije briljirala. “Modri” su se pošteno ispromašivali i minimalni poraz u riječkom taboru dočekan je kao dobar, obećavajući rezultat.

Suparnik je ‘europski’

- Pred nama je velika utakmica, ogled s protivnikom europske kvalitete. Dinamo u prvenstvu ne zna za poraz i imaju bolje pojedince. Respektiramo njihovu snagu, ali nema razloga za strah jer u nogometu pobjeđuje momčad koja pokaže više. Nadigrali su nas u prvom susretu, ali s puno htijenja i požrtvovnosti uz dozu agresivnosti od prve minute, možemo odigrati dobru utakmicu i izboriti prolaz u finale. U načelu nemamo što izgubiti. Dinamo je izazov, ali i test koji će nam pokazati kako doista stojimo - izjavio je Kek koji je kao ključne mane svoje ekipe istaknuo nedostatak brzine i agresivnosti u prijenosu lopte, ali i sporost u reakcijama prema unatrag.

- Protiv ostalih momčadi uspijevali smo to nekako pokriti, ali protiv Dinama moramo u tom segmentu biti bolji i odlučniji želimo li zadržati pehar na Kantridi. Veselim se punom stadionu i nadam se da ćemo energiju pretočiti u trk na terenu. Trebamo odigrati sa srcem i razumom, bez nepotrebnog srljanja.

Uz Bradarića koji odrađuje žute kartone, u sastavu Rijeke prema najavi Keka neće biti Balaja i Leovca. Na pretposljednjem treningu Balaj je samo trčkarao terenom, ali nije isključeno da liječnici u posljednji tren albanskom reprezentativcu željnom igre, dopuste nastup.

Bez klasičnog špica

Leovac je vrijeme provodio u društvu fizioterapeuta, a nakon tromjesečne pauze Hristov je počeo trenirati, no teško da će istrčati na teren protiv Dinama. Ivančić se protiv Hajduka nije iskazao (u 57. zamijenio ga je Tomasov) i po svemu sudeći Rijeka će protiv Dinama zaigrati bez klasičnog špica, no, kako je Kek najavio, ključna bitka vodit će se na sredini terena.

Linker
09. svibanj 2024 04:07