CROPIX
SVI GA HVALE

RAĐA SE NOVO NOGOMETNO ČUDO U HRVATSKOJ Nazivaju ga genijalcem: Zapamtite, taj će mali jednom biti veliki igrač...

LOKOMOTIVA Mladi Lovro Majer s golom i dvije asistencije bio je junak u pobjedi Lokosa u Koprivnici, a nedavne riječi Draženka Prskala danas sve manje zvuče kao pretjerivanje
Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 13. rujan 2016. 12:53

Prije nešto više od dva mjeseca Lokomotiva je započela svoju europsku avanturu, krenula je od malene Andore, gdje se sastala s tamošnjom Santa Colomom. Momčad s Kajzerice s lakoćom je slavila sa 3:1. Naravno, to je bilo i za očekivati. U tom dvoboju za oko je zapeo jedan tinejdžer koji je u igru ušao u 76. minuti, njegova lakoća igranja kojom je lomio protivnike. Kruna svega trebao je biti pogodak, no nije bilo sreće, međutim to nije umanjilo njegovu predstavu. Njegovo ime je Lovro Majer (18).

Igrački inteligentan

Na letu iz Girone prema Zagrebu imali smo prilike pobliže se raspitati o mladom veznjaku Lokomotive. Porazgovarali smo tada s pomoćnim trenerom Draženkom Prskalom, koji je tom prilikom naglasio...

- Dobro zapamtite što vam sada govorim, taj mali će jednom biti veliki igrač, on ima ogromnu nogometnu inteligenciju, drugačije vidi igru od suigrača, uvijek je spreman riješiti utakmicu jednim potezom. No, naravno, treba biti oprezan s njim i postupno ga gurati u vatru.

Prskalo ga je trenirao i u mlađim dobnim kategorijama pa njegova riječ zasigurno ima težinu. Trebalo je više od dva mjeseca proći da bi se hrvatska javnost uvjerila u ono što nam je tada govorio pomoćni trener Tomislava Ivkovića.

Lokomotiva je u nedjeljnom susretu protiv Slavena Belupa odigrala jedno od gorih poluvremena u svojoj povijesti, gubila je 2:0, a na predah je mogla otići i s većim deficitom. Međutim, u drugom dijelu ušao je Lovro Majer i pokazao raskoš svog talenta, gol i dvije asistencije, ali ono što još više impresionira način je na koji je to uradio. Kod prvog pogotka oteo je loptu, s lakoćom se oslobodio dvojice čuvara te imao prostora toliko koliko treba da u stilu Lionela Messija pogodi donji lijevi kut. Kod drugog gola šmekerski je presjekao loptu, na inteligenciju, rekli bismo, a onda “prodao lažnjak” svojem protivniku i uposlio Antunovića koji nije imao pretežak zadatak. Potom je Karačiću centrirao za treći pogodak i potpuni preokret. Nije poznato kakva bi sudbina bila Tomislava Ivkovića da se iz Koprivnice vratio poražen i nadigran, no to sad nije bitno, ali slobodno možemo reći da ga je Majer spasio od nelagodnih situacija.

Poslije susreta odlučili smo nazvati Draženka Prskala i porazgovarati o Majeru. No, Prskalo nije imao dozvolu dati izjavu za medije, naime Ivković je zabranio davanje izjave svojem stručnom stožeru...

Budući da nismo imali tu sreću da čujemo mišljenje od negdašnjeg igrača Veleža i Dinama, obratili smo se Marku Pinčiću, sadašnji trener Lučkog također je trenirao Majera u mlađim kategorijama.

Drukčije udara loptu

- Izuzetno mi je drago zbog njega, on je igrač koji drugačije udara loptu od drugih, nije me to iznenadilo, on je buduća zvijezda - rekao je Pinčić pa nastavio:

- Osim što je sjajan igrač, super je dečko i ako ga ozljede zaobiđu, pred njim je velika karijera. On je još uvijek mlad, treba ga dozirati, naravno da će biti oscilacija, ali, ponavljam vam, pred njime je blistava budućnost.

Je li Lokomotiva prije od očekivanja pronašla novog Fiolića? Naravno, nema smisla o tome razglabati nakon jedne dobre utakmice, ali jedno je sigurno - Lovro Majer u sebi ima nogometnu genijalnost, a vrijeme će pokazati koliki mu je domet...

Linker
04. svibanj 2024 22:10