SP BRAZIL

Radnici idu u štrajk

Najprije je 22-godišnji građevinski radnik podlijegao je ozljedama koje je zadobio nakon pada s visine od 35 metara, a nekoliko sati kasnije je od posljedica srčanog udara preminuo još jedan radnik na istom gradilištu.
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 15. prosinac 2013. 12:15

Građevinski radnici u Brazilu mogli bi stupiti u štrajk nakon dviju smrti koje su se u subotu dogodile tijekom izgradnje stadiona Arena Amazonia u Manausu. Podsjetimo, najprije je 22-godišnji građevinski radnik podlijegao je ozljedama koje je zadobio nakon pada s visine od 35 metara, a nekoliko sati kasnije je od posljedica srčanog udara preminuo još jedan radnik na istom gradilištu.

- Bilo bi idealno kad bi se dogodio generalni štrajk kojim bismo pokazali stvarnost koju nitko ne želi vidjeti - rekao je za Globoesporte predsjednik Sindikata građevinskih radnika Cicero Custodio.

- Vlada pokazuje samo ljepšu stranu radova i zaboravlja na one koji doista rade. U ponedjeljak ćemo krenuti u borbu za svoja prava. Ove posljednje nesreće su se dogodile jer na gradilištu nije bilo inspektora za zaštitu - dodao je Cicero.

Podsjetimo, nedavno su na stadionu u Sao Paulu, na kojem će sljedeće godine biti otvoreno Svjetsko nogometno prvenstvo dvobojem između Brazila i Hrvatske, u padu krana život izgubila dvojica radnika.

Linker
03. svibanj 2024 15:43