Drago Sopta / CROPIX
BEZ STRAHA NA PRVAKE

Rakitić: I Španjolci su samo ljudi, može ih se napasti!; Jelavić: Talijani ispadaju!

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. lipanj 2012. 16:37

Kada su novinari pitali Nikicu Jelavića za favorite Europskog prvenstva, izvukao je samo dvije reprezentacije - Španjolsku i Njemačku. Sutra bi u njegovoj memoriji mogao ostati samo jedan - Njemačka.

- Drago mi je što ću igrati protiv najboljih igrača na svijetu i nadam se da ćemo ih pobijediti!

To je moguće ako “one touch Jelavić” dvaput dodirne loptu i zabije dva gola za 2-2. Nasmijao se na tu opasku i prokomentirao:

- Prvi put čujem za za tu talijansku pričicu da ćemo namjestiti 2-2. Ne zamaramo se takvim glupostima, idemo na pobjedu. Respektiramo svjetskog prvaka, ali, još smo živi…

Kvalificirati se u četvrtfinale pored Fernanda Torresa, Andreasa Inieste, Andreje Pirla i Marija Balotellija svojevrsni je podvig. Za takav rasplet igrači su spremni na sve. Da li bi mu se dopala taktička zamisao a la Mourinho da mora igrati i beka?

- Nadam se da neću morati igrati, bilo bi mi prvi put. Nisam siguran da bih se najbolje snašao…

Ivan Rakitić zna da će posjed lopte biti na strani Španjolaca.

- Ključ našeg dobrog rezultata leži u agresivnosti i nadahnutosti našeg veznog reda, koji mora onemogućiti Španjolce da ulaze u zonu udarca. Uvjeren sam da smo to u stanju, bez obzira na klasu Inieste, Silve i Xavija i da će kraj priče biti dobar za nas…

Računate i na umor i zasićenost španjolskih igrača?

- Oni su umorni, ali i profesionalci, neće biti nikakva prednost za nas što Xavi, Iniesta ili Fabregas imaju između 50 i 60 utakmica u nogama. Ako netko i zakaže, ne mogu zakazati svi, to su,ipak, najbolji igrači na svijetu… - zaključio je Raketa i kazao kako ga je iz španjolskog tabora zvao Alvaro:

- Dobri smo prijatelji, volio bih da zajedno prođemo. Pitao sam ga kako žena i dijete, hahahah...

Press konferenciju je 'dokrajčio' Nikica Jelavić.

- Ne bih se mijenjao s Italijom, iako je pred nama nemoguća misija, očekujem da će završiti happyendom. Uvjeren sam da Talijani idu u utorak kući.

Čuli ste da vaš trener David Moyes odlazi u Tottenham?

- Čuo sam, ali to ništa ne mijenja u mojem statusu, sigurno ostajem u Evertonu…

Linker
06. svibanj 2024 19:48