Reuters
ZABRINJAVAJUĆI PAD VRIJEDNOSTI

RAKITIĆ MEĐU IGRAČIMA KOJI SU NAJVIŠE IZGUBILI U 2019. GODINI Konačna lista mora zabrinuti španjolske velikane! Zvijezdama sumanuto pale vrijednosti

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 26. prosinac 2019. 18:19

Ivan Rakitić neće po dobrom pamtiti ovu godinu. Hrvatski veznjak imao je dosta problema u Barceloni, a propustio je i neke utakmice hrvatske reprezentacije.

Oko 31-godišnjeg veznjaka tijekom cijele 2019., a posebno u jesenskom dijelu sezone 2019./20. vodila se žustra rasprava. Pitanje je bilo oko toga je li Ivan Rakitić i dalje igrač za Barcelonu, odnosno treba li napustiti Camp Nou. Prošlog ljeta se dosta pričalo o njegovom transferu, ali je ipak ostao u Barceloni gdje je imao dosta smanjenu minutažu. Odigrao je samo 12 prvenstvenih utakmica, a u tek njih 5 bio je u prvoj postavi te je upisao ukupno 561 minutu na terenu. Dodajmo tome i 199 minuta u Ligi prvaka pa je jasno da Rakitić ne može biti statusom u Barceloni.

Ta činjenica rezultirala je i drastičnim padom Rakitićeve vrijednosti u 2019. godini. Prema portalu Transfermarkt on trenutno vrijedi 25 milijuna eura što je čak 40 milijuna eura manje nego početkom 2019. godine. To ga je svrstalo na nepopularnu listu nogometaša koji su ove godine izgubili na vrijednosti.

Rakitić je sa svojim minusom od 40 milijuna eura na trećem mjestu te liste, a prednjači Coutinho kojem je cijena pala sa 140 milijuna na 70 milijuna eura. Ispred Rakitića je i Marcelo koji je izgubio 50 milijuna eura, a među top 10 igrača u ovoj kategoriji još se nalaze Sergio Busquets, Marco Asensio, Gareth Bale, Edinson Cavani. Thomas Lemar, Samuel Umtiti i Nabil Fekir.

Zanimljivo je da 8 od 10 nogometaša koji su najviše izgubili vrijednost igra u španjolskoj La Ligi. Je li ovo razlog za zabrinutost tamošnjih nogometnih čelnika ili tek slučajnost i nagovještaj smjene generacija u velikim španjolskim klubovima?

Linker
02. svibanj 2024 13:04