Juan Manuel Serrano Arce/Getty Images
VREMENA JE SVE MANJE

RAKITIĆ PRISTAO NA TRANSFER I SVE JE BILO SPREMNO ZA PREDSTAVLJANJE 'Hrvatski reprezentativac je već bio na putu, ali onda se nešto promijenilo...'

Nesigurnost oko budućnosti Ivana Rakitića nastavit će se do posljednjih minuta prijelaznog roka. Španjolski mediji javljaju da je hrvatski reprezentativac navodno već bio pristao na odlazak u PSG u sklopu velikog tradea Neymara, ali onda je došlo do promjene
Piše: Sportske novostiObjavljeno: 31. kolovoz 2019. 13:25

Sportski direktor francuskog nogometnog prvaka Paris SG-a Leonardo izjavio je kako je još uvijek daleko od dogovora sa španjolskim prvakom Barcelonom oko povratka brazilskog napadača Neymara u redove katalonskog velikana.

"Barcelona nam još uvijek nije dala ponudu za Neymara koja bi zadovoljila naše zahtjeve. Naša je pozicija vezana za Neymara jasna: ako dobijemo zadovoljavajuću ponudu, on može napustiti klub. Pregovori još uvijek nisu propali, ali nema niti dogovora. Neymar želi napustiti naš klub, ali nitko nema dovoljno novca da ga kupi. Ako ne dobijemo pravu ponudu, on će ostati iako njegovi odnosi s klubom trenutačno nisu najbolji", rekao je Leonardo.

Soccer Football - Ligue 1 - Paris St Germain Training - Ooredoo Training Centre, Saint-Germain-en-Laye, France - August 29, 2019  Paris St Germain's Neymar during training  REUTERS/Charles Platiau - RC1F7490C3E0
REUTERS/Charles Platiau

Prijelazni rok završava u ponedjeljak kada će se znati i gdje će Neymar igrati barem do kraja ove godine.

Neymar je u Paris SG stigao prije dvije iz Barcelone za rekordnu odštetu od čak 222 milijuna eura, a ovoga ljeta u brojnim kombinacijama koje su se spominjale kao dio mogućeg posla uključivao se i hrvatski reprezentativac Ivan Rakitić. Ona posljednja navodno je uključivala i Ousmanea Dembelea i Jean-Clairea Todiba, plus veliki novčani iznos, ali nešto se izjalovilo.

L'Equipe tako javlja da je Ivan Rakitić već pristao na odlazak u PSG kao dio razmjene za Neymara, dok As tvrdi kako je pariški klub već pripremio i video za njegovo predstavljanje. "Što se PSG-a tiče Rakitić je već bio na putu za Pariz, ali nešto se, čini se, dogodilo u posljednji trenutak", piše As.

U međuvremenu je trener Barcelone Ernesto Valverde uvrstio hrvatskog veznjaka u momčad koja konkurira za današnji ogled španjolskog prvenstva protiv Osasune. Ove sezone Rakitić nije započeo u početnoj postavi Barcelone u prva dva kola, a protiv Betisa u posljednjoj utakmici uopće nije igrao, što se u Valverdeovoj eri prije još nije dogodilo.

O Rakitićevoj se budućnosti uoči ogleda protiv Osasune oglasio i sam Valverde.

"On je veliki igrač i ništa me ne navodi na pomisao da neće ostati ovdje. Sezona je jako duga te će biti mjesta za sve igrače", izjavio je Valverde.

Linker
04. svibanj 2024 19:32