Croatia's Ivan Rakitic tries a header between Spain goalkeeper Iker Casillas and Sergio Busquets during the Euro 2012 soccer championship Group C match between Croatia and Spain in Gdansk, Poland, Monday, June 18, 2012. (AP Photo/Gero Breloer)
 Gero Breloer
VATRENI O FINALU

Rakitić: 'Sjedim na plaži, a oni u finalu, gorak je osjećaj kad znam koliko nam je malo falilo'

Piše: Dražen AntolićObjavljeno: 30. lipanj 2012. 15:53

Hrvatske reprezentativce boli što nisu u Kijevu. Tako su bili blizu, a ostali daleko... Ivan Rakitić javio se iz Dubaija.

- Ovakav rasplet je još jedan dokaz da smo odlični, i da je velika budućnost pred nama. Ali moram priznati, ja ovdje sjedim na plaži, a oni su u finalu, to je gorak osjećaj kad znam koliko nam je malo falilo. Mogli smo pobijediti i jedne i druge. Opet, treba to shvatiti pozitivno. Potvrdili smo kvalitetu, vratit će nam se.

Koliko ste preboljeli šokove iz Gdanjska?

- Rekao bih ovako; prebolio sam, ali uvijek će ostati ljutnja što nismo uspjeli napraviti taj posljednji korak. Bili smo tako blizu. No, kažem nastojim iz toga izvući zaključak da naše vrijeme tek dolazi. Mladi smo.

Na HRT-u praktično svaki dan gledamo onu šansu. Eh, da vam je došla na nogu, Casillas ništa ne bi mogao.

- Luka je dao loptu “vanjskom”, bježala mi je, bacio sam se, pokušao sam je udariti što jače, Casillas je izvrsno obranio, kapa mu do poda. Ne želim isprike, morao sam bolje šutirati.

Ivan Strinić već je u Austriji s ukrajinskim Dnjiprom na pripremama.

- Trebali smo dobiti Italiju i izbaciti je već u drugom kolu, a sad su u završnici, i čak po meni oni će biti prvaci. Prekinut će dominaciju Španjolske. Vidjeli smo da su Azzurri vrlo dobri, nije me to iznenadilo, ali jako mi je žao što nismo na njihovom mjestu, da je bilo samo malo sreće i boljeg suđenja, vjerojatno bismo se sada u Kijevu spremali za finale. Nije nam se, nažalost, poklopilo.

Linker
10. svibanj 2024 15:59