AFP
OKRŠAJ NA BERNABEU

RAKITIĆ UOČI EL CLASICA U MADRIDU 'Sanjao sam o ovome kada sam bio dječak'

Piše: Karlo TašlerObjavljeno: 23. listopad 2014. 15:05

Ivan Rakitić u subotu će prvi put osjetiti što znači zaigrati u “el classicu”. Barceloninu zvijezdu na Santiago Bernabeuu dočekat će reprezentativni suigrač Luka Modrić koji je već okusio sve čari najvećeg svjetskog derbija.

- Luka je sjajan čovjek i odlično se razumijem s njim - rekao je Rakitić prisjećajući se kako ga je stariji kolega ljetos nagovarao da potpiše za Real Madrid.

Ipak, sada su na suprotstavljenim stranama, na terenu predstavljaju dvije različite Španjolske, a to Rakitića ispunjuje.

- Sanjao sam o ovome kada sam bio dječak, ali sada više ne želim sanjati već živjeti. Bog mi je podario ovu priliku i zato nastojim davati sve od sebe. Znam da živim san mnogih ljudi - priča Rakitić za El Mundo Deportivo.

Iako je “el clasico” priča za sebe, Raketa se može pohvaliti da je već zabijao madridskom divu. Bilo je to prije otprilike godinu dana kada je kao kapetan Seville otputovao na Santiago Bernabeu i dva puta matirao Diega Lopeza. Međutim, Ronaldo, Bale i Benzema bili su posebno inspirirani te su isprašili goste sa 7-3 pa su se golovi hrvatskog veznjaka činili samo kao slaba utjeha.

- Nadam se da mogu ponovno zabiti - rekao je i poručio da prije svake utakmice ima isti ritual pa neće iznimku napraviti ni prije subotnje utakmice.

Osvrnuo se Rakitić i na čast koju predstavlja igranje s Lionelom Messijem.

- Mislim da ono što Messi radi nije moguće ponoviti ni na playstationu. Taj gumb na videoigrici nemoguće je izmisliti zato što je Leo jedinstven. Vjerojatno se neće ponoviti igrač poput njega jer je on možda i najveći u povijesti - pohvalio je Rakitić svojeg kolegu.

Linker
19. svibanj 2024 13:38