AFP PHOTO
LIGA PRVAKA

Ranieri i Inter, uoči Marseillea, pod strašnim pritiskom nakon 5 poraza u 6 utakmica

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 22. veljača 2012. 11:28

Sudar bivših europskih prvaka na Velodromeu i sudar momčadi koje su u potpuno drugačijim raspoloženjima. Marseille je u nizu od čak 15 utakmica bez poraza u svim natjecanjima, dok Inter ima tri uzastopna i ukupno čak pet poraza u posljednjih šest utakmica koliko je i bez pobjede.

Marseilleov niz bez poraza traje od 23. studenoga 2011. godine kada je kod kuće poražen od grčkog Olympiacosa. Tri mjeseca kasnije Marseille je potpuno drugačija momčad, družina koju s pravom treba respektirati.

Prošlog vikenda momčad Didiera Deschampsa se, doduše, nije proslavila, kod kuće je s Valenciennesom odigrala samo 1:1. No očito je da su igrači u mislima već bili na ovom dvoboju. Dobre vijesti za Deschampsa su oporavak Gignaca i Diarre, no i dalje nema Mbije. Posebno će mu nedostajati najbolji napadač Remy, koji se ozlijedio prošlog tjedna i mora propustiti ovaj dvoboj. Njega će u napadu zamijeniti Brandao.

- Izostanak Remyja me ne plaši, to je jednostavno realnost, ali istina je da bi s njim u momčadi bili jači. Što se tiče suparnika, siguran sam da vrijednost Intera nije onakva kakva je bila u posljednjih pet utakmica. To je momčad koja ima sjajne igrače, devetoricu koja su startala u finalu Lige prvaka 2010. protiv Bayerna. Prošle godine smo u ovoj fazi natjecanja ispali od Manchester Uniteda, sada to želimo izbjeći. U Ligi prvaka najvažnije je iskustvo, a Interovo je ogromno. Inter je favorit u ovom dvoboju, a za nas je vrlo važno da zabijemo pogodak - kazao je Deschamps.

Sedmoplasirana momčad Serie A prolazi kroz veliku krizu igre i rezultata. Kada se mislilo da je Inter pobjedama nad Milanom i Lazijom ponovno krenuo ka vrhu, dogodila se serija od pet poraza u posljednjih šest susreta. U tih pet poraza Inter nije postigao niti jedan gol, a posebno bolni su domaći porazi od slabašnih Novare i Bologne. Obrana Intera djeluje konfuzno kao pod Gasperinijem na početku sezone, a u napadu Sneijder i društvo pokazuju zavidnu razinu nepreciznosti. Ranieri je pod strašnim pritiskom pred gostovanje u Marseilleu, a talijanski mediji već naveliko govore o njegovim mogućim nasljednicima na klupi Intera. U obranu trenera stao je Diego Forlan, urugvajski napadač koji napokon može pomoći Interu u Ligi prvaka nakon što nije imao pravo nastupa u natjecanju po skupinama:

- Ranieri je velik trener. Igrao sam protiv njegovih momčadi mnogo puta u Engleskoj i Španjolskoj i uvijek sam ga poštovao. Vodio je velike momčadi i to što me sada trenira smatram pravom privilegijom. Siguran sam da se Inter može vratiti igri kakvu smo imali tijekom sedam uzastopnih prvenstvenih pobjeda. Nedostajala mi je Liga prvaka i sretan sam što ponovno mogu igrati. Sada moramo razmišljati samo o Marseilleu, te kako ih proći.

Ranieri bi se u Marseilleu mogao vratiti 4-4-2 taktici, što bi moglo značiti ostavljanje najboljeg igrača Sneijdera na klupi. U momčad se vraćaju Milito i Samuel, no očekuje se da će Milito susret započeti na klupi jer je gripa ostavila traga na njemu. Napad Intera trebali bi predvoditi Forlan i Pazzini.

Još igraju:



Basel - Bayern Munchen (20:45)

Linker
22. rujan 2024 20:12