Duje Klaric / CROPIX
JADRANSKI DERBI

RANJENI HAJDUK NA RUJEVICI 'Rijeka je uvijek opasna i sigurno se želi iskupiti za poraz na Maksimiru'

Piše: Robert RadicaObjavljeno: 26. veljača 2016. 15:53

Rijeka snova, žeđ i glad za pobjedom u poljudskoj kući, zadnji put su slavili još prije četiri godine. Sutra će na Rujevici s početkom u 17 sati morati dobro rovati kako bi i do boda došli. Novi travnjak, želja ista. Problemi bujaju za trenera Damira Burića, ovo gostovanje neće biti baš lagano.

- Intenzivan tjedan je iza nas, radili smo analize protivnika, radili smo na terenu. Nažalost, kako smo i očekivali danak je platilo zdravlje zbog loših terena. Dobili smo jutros od liječnika informaciju da ne mogu na put Marko Bencun ni Fran Tudor. Idemo s 20 igrača gore, tko zna što nas čeka na putu, ali biti ćemo spremni – počeo je trener Damir Burić.

- Situacija nimalo ugodna kada se zna otprije za izostanak Ohandze, pa onda još uvijek u fazi oporavka Vlašić i Velez, kartoniranog Sušića nema na Rujevici. Tanka je ofenzivna linije bez Bencuna i Tudora koji bi imali svoje mjesto u početnoj postavi.

- Prevelik je rizik vraćati Vlašića i Veleza u igru. Istina je da imamo problema u ofanzivi, morati ćemo neke stvari promijeniti. Moramo biti disciplinirani, odigrati taktički mudro, neke su stvari iznenada došle – potvrdio je Burić.

- Rijeka je motivirana, nisu još odustali od utrke sa Dinamom, žele se što prije rekuperati novim bodovima. Sigurno je da i Matjaž Kek gleda u tom smjeru.

Kakvo je mišljenje splitskog stručnjaka u odnosu na kolegu s druge klupe?

- Vrlo je kvalitetan trener, ima dobre rezultate i kvalitetan rad. Čeka nas teška utakmica, Rijeka je defenzivno jaka, malo golova prima i tu su najbolji. Imaju i individualnu klasu u napadu, igrače koji mogu riješiti utakmicu, jasno je da su dobra momčad.

S obzirom na nabrojane izostanke i kivalitetu suparnika bi li Hajduk, posredno tome i trenera Burića zadovoljila velemajstorska "nula", bez golova?

- Ne možemo sada govoriti o tome što bi nas zadovoljilo u smislu rezultata. Najvažnije da imamo dobar pristup u utakmici, duh u igri, organizaciju igre i koncentraciju. To je jako bitno, rezultat će doći kao posljedica svega nabrojanog.

Postoji li opcija onda da se složi zatvorenija formacija, logičnije zvuči da se tako nadomjestiti nedostatak ofenzivnog arsenala?

- U nogometu ponekad nema logike, nekad imaš šanse i kornere, posjed, ali nemaš dobar završni pas, ne dolaziš u matnu poziciju. Imaš organizaciju napada pa izgubiš 3:0 kao što je Rijeka izgubila kod Dinama. A imala je u prvom poluvremenu dobre izlaske prema naprijed, samo joj je nedostajalo kvalitetno završno dodavanje. Bilo je dobrih prilika samo nisu reaizirane. No, vidjeli smo naznake da mogu biti opasni, dobro smo ih proučili, zbog toga se i rade opsežne analize da se vide sve dobre stvari, ali i slabe točke suparnika.

Kako zaustaviti Marina Tomasova, hoće li imati posebnu pozornost jer je upravo zadnji put protiv Hajduka na Poljudu bio neuhvatljiv?

- Protiv koga Tomasov ove sezone nije bio neuhvatljiv? U svakoj je utakmici jedan od glavnih igrača Rijeke, uvijek dobar, imao je i protiv Dinama dobre situacije. Igrač je prevage i kvalitete – pohvalio je Burić Zadranina.

Mogu li se onda pronaći "unutarnje rezerve" za ovaj dvoboj?

- To su svi igrači koji vodimo, svi su oni igrači Hajduka. Naravno da Vam ne mogu otkriti sve taktičke pojedinosti ili neko iznenađenje. Već i činjenica da smo rekli koga sve nema se puno je otkrilo. Aduktori Bencuna i Tudora nisu izdržali. Vlašić radi odlično, ali nema potrebe za velikim rizikom, žalimo biti sigurni da kada se vrati da će stalno igrati, moramo biti maksimalno strpljivi, a njegov povratak očekujem jako brzo – zaključio je Burić.

Zahtjevno gostovanje pred "pakleni ožujak". Nikako kompletni, to je veliki problem ....

Linker
24. travanj 2024 21:57