Cropix
SPEKTAKL NA POLJUDU

RAPSODIJA U VELIČANSTVENOJ ATMOSFERI Modrić i Petković briljirali uz katastrofalne pogreške gostiju, Perišić promašio penal, Mađari dobili i crveni!

Hrvatska nogometna reprezentacija večeras je na Poljudu odigrala jedan od presudnih kvalifikacijskih susreta za plasman na Europsko prvenstvo sljedećeg ljeta. Vatreni su protiv Mađarske slavili s velikih 3:0, a strijelci su bili Luka Modrić i dvaput Bruno Petković. Slovaci su s Walesom u Trnavi odigrali remi, konačan je rezultat bio 1:1. Hrvatska je u grupi E prva s 13 bodova, Slovačka je druga s tri boda manje, Mađarska je treća s devet, Wales četvrti sa sedam bodova, a Azerbajdžan posljednji s jednim bodom.
Piše: Davorin OlivariObjavljeno: 11. listopad 2019. 00:53

HRVATSKA - MAĐARSKA 3:0 (Modrić 5', Petković 24', 42')

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Modrić (od 67. Kovačić), Brozović, Rakitić (od 74. Vlašić) - Perišić (od 60. Brekalo), Petković, Rebić

IZBORNIK: Zlatko Dalić

MAĐARSKA (4-2-3-1): Gulacsi - Lovrencsics, Korhut, Orban, Kadar (od 46. Lang) – Kleinheisler, Vida - Dzsudzsak (od 60. Nagy), Holman, Sallai od (76. Varga) - Szalai

IZBORNIK: Marco Rossi

SPLIT Stadion Poljud. Gledatelja: 32.110. Sudac: Daniele Orsato (Italija)

U sjajnoj atmosferi Poljuda Vatreni su se revanširali Mađarima za poraz u Budimpešti! U kolopletu emocija i ljubavi prema nacionalnoj vrsti, Modrić i društvo napravili su veliki korak prema Euru. Nismo ni sumnjali da će ogled u gradu pod Marjanom biti posebna priča. Ona koju volimo nazivati bajkovitom.

Niti jednog trenutka Mađari nisu predstavljali suparnika koji bi mogao naudii Dalićevoj vrsti. Gledali smo događaje na travnjaku Poljuda i nije nam bilo jasno kako nas je Mađarska dobila u Budimpešti. Razlika u kvaliteti je ogromna, Mađari nisu niti dobar sparing partner Hrvatskoj. Mora da je onaj poraz iz Budimpešte zaista bio raritet koji se događa jednom u stotinu godina.

Otvaranje je bilo fascinantno. Luka Modrić je otvorio bal na Poljudu, Da, baš on, igrač kojeg je debela manjina na ovim dalmatinskim prostorima znala gađati isčašenim i pogrdnim rečenicama. Kapetan je doživio ovacije, nekoliko puta je s tribina odzvanjalo 'Luka, Luka...'. Kakav je to samo bio povratak Luke Modrića na Poljud. Skandiralo se i Rebiću, Perišiću, momcima iz dalmatinskog nogometnog bazena. Ali pljesak i dobio i Dinamovac Bruno Petković, majstor šesnaesterca koji je blistao i u ovoj utakmici. Modrić i Petković su bili veliki majstori, veličanstveni, idealni. Dobro, za Luku znamo kakav je majstor, nogometni kolos. Međutim, taj Petković je isto čudo, kako se samo snašao u reprezentativnom dresu. Više ga s pozicije špice nitko ne može izbaciti. Postao je novi Šuker ili Mandžukić Vatrenih!

Nadigrali smo Mađare, spremili ih na mjesto na koje propadaju, tamo negdje u srednju klasu europskog nogometa. Hrvatska je pak pri vrhu, to se dobro vidjelo na Poljudu. Zbog toga je vrsta Marca Rossija imala velikih problema kod iznošenja lopte sa svoje polovice. Kad si kvalitetno inferioran, to se obično događa. Prva dva pogotka Vatrenih postignuta su nakon pogrešaka obrambenih igrača Mađarske. Oba puta su se zaželjeli driblinga, oba puta ostalo je samo na želji. Već nakon pogotka Modrića, Mađari su 'legli', splasnuo im je entuzijazam, djelovali su kao 'janje za klanje'. Nakon toga im se Petković narugao petom, pa onda vrhom kopačke. Sve je već tada bilo gotovo, u tom prvom poluvremenu.

Drugo je bilo onako, za nadopunjavanje i pokazivanje kvalitativne razlike. Moglo je biti još pogodaka u mađarskoj mreži. Nakon što je oboren Rebić, dosuđen je jedanaesterac, ali je udarac Perišića obranio Gulacsi...

Šteta što Ivan nije pogodio na Poljudu. Nakon promašaja Perišića zbog dva žuta kartona isključen je Kleinheisler pa je do kraja utakmice bilo još lakše za Vatrene. Negdje nakon sat vremena igre proradile su emocije tribina i kad se radi našem izborniku Zlatku Daliću. Tribine su skandirale: Zlatko Dalić, Zlatko Dalić... Svoju porciju emocija s tribina doživio je i Ivan Rakitić. Na ovoj su utakmici Poljud i cijeli Split bili - Hrvatska.

Da, to je bila predstava koja je zaslužila pjesmu na kraju poljudske balade, veličanstvenog splitskog nogometnog akvarela; 'Večeras je naša pjesma, večeras se vino pije'... Baš se moglo dobro potegnuti za sjajne Dalićeve dečke.

Sad Vatrene očekuje Wales. Ako se dobije u Cardiffu, spremajte se za Euro, uzmite godišnji, bolovanje, što god hoćete. Evo nas opet nakon Rusije, pazite se svi. Tu i tamo malo pridrijemamo, ali kad se probudimo, kad zazvoni alarm, čuvaj se, Europo! Split i Vatreni? Kad će opet? Već jedva čekamo...

Kako je 'pala' Mađarska

1:0 - Modrić (5')

Kapetan je uzeo loptu Kadru koji ga je mislio predriblati, ne možeš tako Luku, to znamo. Uzeo je Modrić loptu krenuo prema Gulasciju i mirno je pospremio u mrežu.

Screenshot: Reddit

2:0 - Petković (24')

Opet greška Mađara, nikako nisu mogli shvatiti da ne driblaju naše dečke. Lovrencsis je ovoga puta izgubio loptu, Rebić je bio kradljivac, ubacio je u sredinu, a majstor improvizacije Bruno Petković petom je fascinantno pogodio mrežu.

Screenshot

3:0 - Petković (43')

Perišić je ubacio, lopta se odbila u luku, naletio je Petković, dotakao je vrhom kopačke i prebacio Gulacsija.

Screenshot: Reddit

HRVATSKA - MAĐARSKA 3:0 (Modrić 5', Petković 24', 42')

HRVATSKA (4-3-3): Livaković - Jedvaj, Lovren, Vida, Barišić - Rakitić, Modrić, Brozović - Rebić, Perišić, Petković

MAĐARSKA (4-2-3-1): Gulacsi - Kádár, Orban, Korhut, Lovrencsics - Vida, Kleinheisler - Sallai, Holman, Dzsudzsák - Szalai

----------------------------------------------------------------------

TIJEK SUSRETA:

KRAJ UTAKMICE!

90' - Igrat će se tri minute sudačke nadoknade.

89' - Jedna od malobrojnih mađarskih šansi, više za statistiku... pucao je Orban glavom, ispružio se Livaković na golu, međutim prošlo je to pored vratnice.

88' - I još jednom prijeti Rebić! Brekalo je sjajno prošao nekoliko mađarskih braniča i zatim uposlio hrvatskog napadača, ali Rebića večeras baš neće...

86' - Uhh, ovo je bilo blizu... Rebić je pobjegao gostujućoj obrani i sjajno opalio s desne strane, gađao je suprotan kut, no udarac je prošao tik uz vratnicu!

82' - Brekalo je izvrsno raspoložen, opalio je sada s dvadesetak metara iskosa, ali Gulacsi se nije dao iznenaditi.

77' - Sijevnula je kontra naših, Brekalo je dugo vukao i predao Rebiću koji je nažalost bio u zaleđu... šteta, Rebić je sjajno pronašao Vlašića koji bi to sigurno zabio s pet metara pred vlastitom publikom, no suci su donijeli ispravnu odluku.

76' - Posljednji put mijenjaju i Mađari. Izašao je Roland Sallai, u igri je Roland Varga.

74' - Posljednja zamjena kod Vatrenih. Cijeli je Poljud na nogama, gledatelji aplaudiraju Ivanu Rakitiću jednako kao i ljubimcu splitske publike kojemu je Dalić dao šansu u rodnome gradu - Nikoli Vlašiću! Kapetansku je vrpcu preuzeo Domagoj Vida.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Ivan Rakitic, Bruno Petkovic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
CROPIX

69' - Sjajna šansa za Vatrene! Petković je izmiješao mađarsku obranu i poslao povratnu do Rakitića koji puca s pet metara, međutim Lang ga uspijeva blokirati. Sada je i Ivan Rakitić doživio ovacije s Poljuda!

67' - Drugu promjenu radi Dalić. Pravi 'standing ovation' doživio je hrvatski kapetan Luka Modrić, baš kako i Maestro zaslužuje, a priliku dobiva Mateo Kovačić. Kapetansku vrpcu preuzeo je Ivan Rakitić.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: Luka Modric.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

63' - S poljudskih tribina ori se 'Zlatko Dalić! Zlatko Dalić!'.

60' - Reagira odmah i Zlatko Dalić. Umjesto Ivana Perišića u igri je Josip Brekalo koji ulazi uz velike ovacije s tribina.

60' - Druga promjena kod Mađara. Izašao je kapetan Dzsudzsák, zamijenit će ga Dominik Nagy.

55' - I nije uspio Perišić... čini se da ga je ponijela atmosfera, Ivan je poželio izvesti kazneni udarac, uzeo je loptu i dobro opalio s bijele točke, no Gulacsi ga je pročitao i obranio najstrožu kaznu. Nema veze, Ivane, glavu gore!

Soccer Football - Euro 2020 Qualifier - Group E - Croatia v Hungary - Stadion Poljud, Split, Croatia - October 10, 2019  Croatia's Ivan Perisic misses a penalty  REUTERS/Antonio Bronic
REUTERS/Antonio Bronic

54' - JEDANAESTERAC ZA HRVATSKU! Rebić je izmiješao mađarsku obranu, a na vrhu šesnaesterca ruši ga Kleinheisler! Talijanski sudac Daniele Orsato pokazao je mađarskom veznjaku drugi žuti karton i Mađarska je s igračem manje!

53' - SLOVAČKA JE IZJEDNAČILA PROTIV WALESA, MREŽU JE ZATRESAO VEZNJAK PARME JURAJ KUCKA. Ovim rezultatom Hrvatska je i dalje prva s 13 bodova, Slovačka je druga s tri boda manje, Mađarska je treća s devet, Wales četvrti sa sedam bodova, a Azerbajdžan posljednji s jednim bodom.

51' - Nova prilika za Hrvatsku! Rebić je opet napravio pomutnju u mađarskoj obrani, poslao je povratnu do Perišića koji šutira s vrha šesnaesterca, a lopta odlazi daleko od gola...

46' - Počelo je drugo poluvrijeme na Poljudu. Talijanski stručnjak na mađarskoj klupi Marco Rossi napravio je jednu izmjenu, u svlačionici je ostao tragičar Tamás Kádár, mijenja ga Ádám Lang koji je bio najavljen od prve minute.

KRAJ PRVOGA POLUVREMENA - Vatreni su furiozno ušli u susret, od prve se minute osjećala velika želja za pobjedom. Luka Modrić je prema tom cilju napravio golemi korak već u 5. minuti susreta kada je praktički sve napravio sam i poentirao za rano vodstvo na prepunom Poljudu. Hrvatska je nastavila s velikim pritiskom, a uvjerljiva dominacija naših nogometaša urodila je plodom u 24. minuti kada je čudesnom majstorijom Bruno Petković zatresao mrežu. Bio je to pogodak kakav se rijetko viđa u velikom nogometu! Za euforiju na Poljudu i velikih 3:0 pobrinuo se ponovno Petković svojim drugim golom u 42. minuti. Loša vijest je žuti karton Marcela Brozovića koji zbog akumuliranih kartona neće moći nastupiti protiv Walesa u nedjelju.

45'+1' - Još jednom puca Bruno Petković, ovog puta ljevicom s vrha šesnaesterca, no nije dobro zahvatio loptu i Gulacsi bez poteškoća hvata taj udarac.

45' - Igrat će se jedna minuta sudačke nadoknade.

44' - Loše vijesti za Dalića. Marcelo Brozović je dobio žuti karton zbog prekršaja na Holmanu i morat će propustiti susret protiv Walesa u nedjelju.

42' - GOOOL! Kad te krene, onda te krene! Perišić je sjajno centrirao s desne strane, Kadar je opet strašno pogriješio - promašio je taj ubačaj i prevario svog vratara - a Petković je to s(p)retno ugurao u mrežu! Hrvatska vodi 3:0!

Screenshot: Reddit

40' - Kakav je sada solo-prodor izveo Rebić! Otresao se dvojice mađarskih nogometaša i probio lijevi bok, pronašao je Petkovića koji si je na šest-sedam metara od gola stvorio situaciju za udarac, ali uspjeli su ga zatvorili mađarski braniči.

35' - Posjed lopte je 60 % - 40 % za Vatrene.

31' - Žuti karton dobio je Domagoj Vida zbog prekršaja na mađarskom napadaču Ádámu Szalaiju.

25' - WALES VODI U GOSTIMA PROTIV SLOVAČKE POGOTKOM NAPADAČA WIGANA KIEFFERA MOOREA. U ovome trenutku Hrvatska ima 13 bodova, a Slovačka, Wales i Mađarska po devet. Azerbajdžan je posljednji s jednim bodom.

24' - GOOOL! Što je sada izveo Bruno Petković! Gotovo sav posao odradio je Ante Rebić koji je oteo loptu Lovrencsicsu, prošao po lijevom krilu i ubacio za Petkovića, a napadač Dinama je čudesnom majstorijom petom pogodio mrežu! Maestralan potez hrvatskog napadača, ovakvi se golovi zaista rijetko vide... Kapa do poda, majstore!!!

Screenshot

23' - Prijete sada i Mađari. Nakon kornera je mađarski Vida tukao glavom, a od Perišića se lopta odbija u korner.

18' - Prvi žuti karton dobio je nogometaš Osijeka László Kleinheisler, grubo je faulirao Luku Modrića uz aut-liniju, opravdano je dobio opomenu i salvu zvižduka s tribina.

17' - Još je jednom Modrić fantastičnom loptom pronašao Perišića koji bježi mađarskoj obrani, puca s ruba šesnaesterca i rezime svega je - još jedan korner za Vatrene.

15' - Tribinama se ori 'U boj! U boj! Za narod svoj!', a Vatreni i dalje, nošeni hukom poljudske školjke, u naletima prijete mađarskim vratima...

12' - I opet prijete Vatreni! Petković je poslao dugačku loptu za Perišića koji se sjajnom varkom riješio svog čuvara, opalio je s ruba šesnaesterca, no udarac je završio u bloku.

9' - Uzvratili su sada i Mađari, ali jednu 'svijeću' u šesnaestercu naših sigurno hvata Livaković.

5' - GOOOL! Eruptirale su tribine Poljuda! Modrić je sve napravio sam... prvo je ukrao loptu Kadaru, zatim se sjurio sam prema golu, Orban ga nije uspio stići i hrvatski je kapetan rutinski, u situaciji 'jedan na jedan', pogodio mrežu pored nemoćnog Gulacsija! Hrvatska vodi 1:0! Kakav početak u Splitu...

Screenshot: Reddit

3' - Prvu priliku imala je Hrvatska! Modrić je poslao 'loptu s očima' za Perišića koji nije uspio pronaći Petkovića... na kraju je lopta došla opet do Modrića koji silovito šutira s dvadesetak metara, ali samo preko grede.

1' - Počela je utakmica u Splitu! Sretno, Vatreni!!!

----------------------------------------------------------------------

20.40: Igrači su istrčali na poljudski travnjak. Tribine su preplavljene kockastim motivima, izvedene su himne obiju reprezentacija, atmosfera je čudesna i u Splitu se večeras očekuje pravi spektakl. Poljudska je publika punim plućima pjevala 'Lijepu našu' i Vatreni bolji doček nisu mogli ni poželjeti... sve je spremno za početak! Ajmooo!!!

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: reprezentacija Hrvatske.
Foto: Ante Cizmic / CROPIX
Ante Cizmic / CROPIX

20.35: Oko 35 000 gledatelja na poljudskom stadionu u ovim trenucima dio je prekrasne koreografije koja je pozorno pripremana već danima.

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020 izmedju Hrvatske i Madjarske.
Na fotografiji: koreografija hrvatskih navijaca na stadionu Poljud.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

20.20: Daniele Orsato (43) bit će glavni sudac utakmice između Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Talijan sa značkom FIFA-e od 2010. ima bogatu povijest utakmica koje je sudio hrvatskim momčadima i trenerima.

Zagreb, 210819.
Stadion Maksimir.
Utakmica UEFA Lige prvaka izmedju GNK Dinama i Rosenborga B.K.
Na fotografiji: Daniele Orsato.
Foto: Boris Kovacev / CROPIX
Boris Kovacev / CROPIX

Još 2011. sudio je prijateljsku utakmicu između Hrvatske i Češke u Puli (4:2) kad su na terenu, od današnjih reprezentativaca, bili Ivan Rakitić i Dejan Lovren. Talijanski sudac bio je zadužen za VAR u utakmici Hrvatske i Danske na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, koja nam je bila sretna nakon prolaska na jedanaesterce i kasnijeg osvajanja srebra. Dakle, ovo mu je treća utakmica na kojoj sudi Hrvatskoj. (Davorin Olivari)

20.10: Hijerarhija kod Vatrenih

Dan prije utakmice Dalić na analizi prekida nije govorio imena i igrači su živjeli u neizvjesnosti sve do sastanka na dan susreta. Dobili smo informaciju, ne od Dalića, da je Brekalo ipak za centimetar bliže, zato se i pojavio u najavi u novinama, no i tada je bilo jasno da to nije definitivna odluka jer je Rebić vrlo ozbiljno figurirao.

Split, 091019.
Stadion Poljud.
Trening hrvatske reprezentacije uoci kvalifikacijske utakmice za EURO 2020, Hrvatska - Madjarska.
Na fotografiji: Zlatko Dalic.
Foto: Tom Dubravec / CROPIX
Tom Dubravec / CROPIX

Na kraju je Dalić još jednom iskazao golemu vjeru u Rebića. Kazao je da su Vlašić i Brekalo odlični, ali postoji hijerarhija i on želi dati šansu igračima koju su ostavili trag u Vatrenima. (Dražen Antolić)

19.50: 'Kockice' su preplavile Poljud i sad je već jasno da će atmosfera na tribinama biti paklena, ona prava navijačka...

Split, 101019. 
Stadion Poljud.
Kvalifikacijska utakmica 7. kola za UEFA Euro 2020, Hrvatska - Madjarska.
Na fotografiji: hrvatski navijaci ispred Poljuda prije pocetka utakmice.
Foto: Nikola Vilic / CROPIX
Nikola Vilic / CROPIX

19.15: Objavljeni su službeni sastavi.

Zlatko Dalić je prelomio oko najveće dvojbe za početnu postavu i priliku dao Anti Rebiću. Nagađalo se da bi šansu mogao dobiti Josip Brekalo, no hrvatski se izbornik odlučio za provjerenu opciju s nogometašem Milana kao krilnim napadačem.

Omis, 081019.
Trening hrvatske nogometne reprezentacije u Omisu.
Na fotografiji: Ante Rebic.
Foto: Duje Klaric / CROPIX
Duje Klaric / CROPIX

Još dobrih vijesti za Rebića

Ante Rebić nije se još ustalio u Milanu, upisao je tek tri nastupa, odigravši samo 63 minute za novi klub. Rebić je, inače, u redove šesterostrukog europskog prvaka stigao zadnjeg dana prijelaznog roka, i to na posudbu iz Eintrachta.

Dva dana prije nego što je napustio Frankfurt odigrao je posljednju utakmicu za bundesligaša. Bilo je to u sklopu kvalifikacija za Europsku ligu protiv Strasbourga. Rebić je bio među najboljima, asistirao je za prvi gol i onda je u 44. minuti isključen zbog prekršaja na vrataru. Po mnogima hrvatski reprezentativac nije zaslužio crveni karton, ali odluka se nije promijenila. UEFA je odrezala drakonsku kaznu Rebiću, 25-godišnjak je dobio čak pet utakmica suspenzije, ne zbog prekršaja, nego zbog ponašanja nakon crvenog kartona. U obrazloženju kazne stoji da je Rebić vrijeđao suca, a to je strogo zabranjeno.

Kako Milan ove godine ne igra Europu i to jer su odustali, tako Rebić nema prigodu odraditi spomenutu kaznu. Jučer je, pak, ona umanjena. Eintracht se žalio na visinu kazne i Žalbena komisija je prihvatila djelomično njihove argumente. Rebiću je tako ostalo četiri utakmice kazne, s time da mora tri ‘odraditi’, a četvrta je uvjetna.

U sljedeće dvije sezone u eurokupovima ne smije napraviti ništa što bi je aktiviralo. Kada će pak Rebić odraditi suspenziju, vrlo je upitno. Rezultati Milana ove sezone ne jamče izlazak na europsku scenu. (Dražen Antolić)

19.00 - Iskusni igrač sredine terena hrvatske reprezentacije Milan Badelj trebao bi biti u konkurenciji za današnji nastup na poljudskom travnjaku. Veznjak Fiorentine osjeća mišić zadnje lože, postoji određeno zatezanje, ali ne radi se o većem problemu da bi bio prisiljen preskočiti utakmicu. Tako je iz hrvatske reprezentacije poručeno u srijedu.

Trnava, 060919.
Kvalifikacijska utakmica za UEFA Euro 2020. godine, Slovacka - Hrvatska.
Na fotografiji: Milan Badelj, Mislav Orsic.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Badelj rijetko dobiva šansu u izboru Zlatka Dalića, ali se redovito odaziva njegovim pozivima i na dispoziciji je nacionalnoj vrsti. U Omišu pred večerašnji dvoboj s Mađarskom nije trenirao, međutim, dakako da je spreman pomoći ukoliko zatreba nacionalnoj vrsti.

18.45 - Nepuna dva sata preostala su do početka okršaja Hrvatske i Mađarske na Poljudu. Uskoro se očekuje objava službenih sastava.

18.00 - Uoči okršaja na Poljudu donosimo pet razloga zašto hrvatski navijači imaju razloga za optimizam.

1. VIŠA KLASA

Iako su Mađari dobili prvu utakmicu, Hrvatska je objektivno za dvije klase iznad. Vatreni imaju i individualnu kvalitetu kakvu rival ne može ni sanjati, ali i momčadsku vrijednost dokazanu u brojnim jakim utakmicama.

Po svim nogometnim kriterijima usporedbe, i po svim linijama, naša je reprezentacija iznad mađarske.

To nije samo slika ovog trenutka nego i tradicija otkako je Hrvatska samostalna i kao takva može igrati na međunarodnoj nogometnoj sceni.

2. DOKAZIVANJE PRED POLJUDOM

Kad bacite oko na statistiku nastupa Hrvatske u Splitu, koja govori o 12 utakmica, pet u kvalifikacijama, pri čemu je izborena samo jedna pobjeda, nevjerojatan i mali broj susreta, i samo taj trijumf nad Gruzijom 2011. godine, i to izboren na dramatična način, preokretom u finišu. Sada su ulaznice planule, stadion će biti krcat, osim tampon zone prema tribini s Mađarima i valjda je vrijeme da Poljud konačno bude naš. Da Vatreni odigraju pravu utakmicu i da na kraju večeri svi zajedno slavimo. Igrači se žele dokazati pred Poljudom.

3. VEĆE ISKUSTVO PLASMANA

Koliko to god bilo dramatično, popraćeno apaurinima i šok-terapijama, Hrvatska se redovito plasirala na velika natjecanja, u cijeloj našoj povijesti nismo bili samo na dva. Mađari su sudjelovali na Europskom prvenstvu u Francuskoj, prvom u proširenom sastavu s 24 ekipe, ali imaju daleko manje iskustva i uspjeha u završnicama kvalifikacija kad se dijele vize. Zato imamo razloga vjerovati da će i to biti prednost našoj reprezentaciji, da još jednom ode na veliko natjecanje.

4. MAĐARIMA ‘SREZANA’ KRILA

Mađarska ionako nema širok izbor igrača, a na Poljud dolazi bez glavnog kreatora igre Nagya i stopera Baratha koji imaju kartone, a prate ih i ozljede tako da će njihov izbornik, talijanski stručnjak Marco Rossi, tek u zadnji čas znati koliko na koga može računati. Mađari će sigurno biti borbeni, nastojat će osvojiti koji bod, kvaliteta je uvijek značajna, pa ti izostanci mogu biti još jedan dodatan plus za našu reprezentaciju da se na Poljudu dočepa važnog trijumfa.

5. REVANŠ ZA GROUPAMU

To što je Hrvatska izgubila u Pešti, može samo dodatno motivirati naše igrače i još je veći razlog da budemo optimisti. I tamo smo očekivali više, ali reakcije nakon lošeg rezultata bile su žestoke i to bi trebalo uliti dodatnu količinu koncentracije da se ovaj put ne dogodi iznenađenje. Za mentalitet kakav je naš nije loše kad momčad ima i nekakav poseban poticaj.

Linker
24. travanj 2024 11:03