WEST BROMWICH, ENGLAND - APRIL 04: Niko Kranjcar of QPR and James Morrison of West Brom battle for the ball during the Barclays Premier league match West Bromwich Albion and Queens Park Rangers at The Hawthorns on April 4, 2015 in West Bromwich, England. (Photo by Ben Hoskins/Getty Images)
 Ben Hoskins / 2015 Getty Images
PIŠE T. ŽIDAK

RASKID S UKRAJINCIMA Niko Kranjčar vraća se u klub u kojem je sve počelo?

Niko Kranjčar se ne želi vratiti ni u Maksimir ni na Poljud, iako mu je Hajduk ostao u dobroj uspomeni. Naravno, govorilo se i o mogućnosti da se skrasi kod oca u Kataru
Piše: Tomislav ŽidakObjavljeno: 29. lipanj 2015. 00:30

Zadnje dane godišnjeg odmora Niko Kranjčar (31) je proveo u Italiji, a danas se mora javiti na početak priprema u kijevski Dinamo. U Londonu je bio samo na posudbi, no, epizoda s Rangersima je završena, mora se vratiti u klub, s kojim ga ugovor veže još godinu dana. Kakav će biti njegov status, odlučit će trener Sergej Rebrov, kojega s Kranjčarom veže poveznica - obojica su igrali u Tottenhamu.

‘Rastava braka’

Iz krugova bliskih obitelji Kranjčar saznali smo da će se Dinamo pokušati osloboditi skupog ugovora s Kranjčarom. Iako je Grigorij Surkis vrlo bogat čovjek, 2.200.000 eura godišnje plaće velik je teret i Niki će ukrajinski prvak vjerojatno ponuditi raskid ugovora uz pristojnu otpremninu. Za “rastavu braka” s Kijevom bivši hrvatski reprezentativac inkasirao bi 1.200.000 eura i sa 31 godinom bio bi slobodan igrač.

Ne želi u svoj Maksimir

Oko Kranjčara su se plele razne kombinacije. Nudili su mu Hamburger SV, gdje je trebao zamijeniti Van der Varta. Ta kombinacija još uvijek visi u zraku. Priča o povratku u Hajduk bio je dobar pokušaj, međutim, Niko Kranjčar se ne želi vratiti ni u Maksimir ni na Poljud, iako mu je Hajduk ostao u dobroj uspomeni. Naravno, govorilo se i o mogućnosti da se skrasi kod oca u Kataru, gdje Kranjčar senior vježba Al Ahli. No, bliski Nikini prijatelji me uvjeravaju da to nije kombinacija.

Igrao je Niko Kranjčar za Dinamo i Hajduk, bio je hrvatski Beckham, izazvavši javnu sablazan kada je preselio u Hajduk. Igrao je za tri engleska kluba, Portsmouth, Tottenham i Queens Park Rangers, vegetirao je u kijevskom Dinamu, ali je tamo zaradio najveći novac. Donio je Hajduku naslov prvaka 2005. godine, zabio je gol Brazilu u Splitu, igrao na Svjetskom prvenstvu 2006. godine i četiri utakmice na Europskom prvenstvu dvije godine kasnije. Niko Kovač ga je definitivno otpisao, pravdajući se da je stalno ozlijeđen, da malo igra.

Harry ga voli više od Cice

Iako ga je Harry Redknapp volio više nego što ga voli Cico Kranjčar, nije mogao protiv Garetha Balea. Kijev, Hamburg ili Katar? Tko zna! Jasno je samo da su mali izgledi za povratak u Premiership, gdje je proveo deset godina. Možda je aktualan povratak u Beč, u Rapid, gdje je prvi put zakoračio na nogometno igralište? Sve su to kombinacije na dugom štapu, ali znam da je Cico Kranjčar prošli tjedan proveo u Beču...

Linker
22. rujan 2024 17:43