Cropix
POPIS UZBURKAO DUHOVE

Razlog za smjenu Kovača? 'Očito nije normalno da se zove nekoga iz Hajduka'

Piše: Slaven AlfirevićObjavljeno: 23. rujan 2015. 15:39

Nepozivanje Mije Caktaša u reprezentativnu selekciju dodalo je novo ulje na vatru u odnosima Hajduka spram HNS-a. Predsjednik uprave Bijelih Marin Brbić ponudio je oštru izjavu:

- S novim izbornikom očito je da vrijede nova pravila, ne vidimo nikakav nogometni razlog za nepozivanje Caktaša, očito su uzeli u obzir neke nove kriterije koji nemaju veze s formom igrača. Ili je možda Caktaš odigrao lošu utakmicu protiv Dinama!? - zapitao se Brbić u izjavi za Slobodnu Dalmaciju.

Naravno, Caktaš protiv Dinama nije ni nastupio zbog žutih kartona. Nastavio je Brbić:

- Pretpostavljamo da je i Caktaš jedan od razloga zbog čega je donedavni izbornik Niko Kovač morao odstupiti, jer, priznat ćete, nije normalno da se nekoga iz Hajduka zove u reprezentaciju! Novi Mamićev izbornik je svojim već prvim popisom pokazao kako će se odnositi prema Hajduku. Doduše, sve reprezentativne selekcije slažu se po kriterijima koje postavlja onaj koji vuče sve konce u hrvatskom nogometu!

Brbić se pita:

- Je li normalno da se dva najveća talenta Andrija Balić i Nikola Vlašić pozivaju u mladu reprezentaciju samo kako bi popunili broj? Balić služi samo da bude lijevi bek na treningu, a Vlašić dobije priliku pet minuta prije kraja kao taktička zamjena, a zapravo su obojica kamufliranje pravog stanja stvari kako nitko iz Hajduka ne može igrati čak ni za “do 21” selekciju!

Možemo se sjetiti i kako je Zelenika išao na Svjetsko prvenstvo u Brazil umjesto našega Lovre Kalinića iako je Zelenika bio samo rezervni golman Lokomotive.

Brbić je na kraju poentirao:

- Pitamo se tko ima pravo ukrasti našu reprezentaciju!? Jer, ona ne pripada ni Šukeru, ni Mamiću, ni bilo kome pojedinačno.

Linker
19. svibanj 2024 22:01