Dinko Horkaš
 Srdjan Vrancic / CROPIX
REAKCIJA NAKON VIJESTI IZ NJEMAČKE

'RAZOČARAN SAM I LJUTIT ŠTO JE TO IZAŠLO U MEDIJE' Napušta li Dinamov dragulj Maksimir? Pregovori oko ugovora traju, Modri bi mogli ostati bez odštete

VRATAR NA METI Mladi maksimirski čuvar mreže na oku bogatih
Piše: Tomo NičotaObjavljeno: 25. travanj 2019. 20:01

Hoće li još jedan mladi igrač napustiti Dinamo prije no što odigra ozbiljnu utakmicu, pogotovo više njih, za prvu momčad? Govorimo ovog puta o Dinku Horkašu (20), vrataru koji je sjajno branio u juniorskoj Ligi prvaka i za kojega već otprije interes pokazuju mnogi inozemni klubovi, a nakon ovih partija na velikoj sceni dodatno je i pojačan. Njemački Bild donosi informaciju da je Schalke ozbiljno zapeo za Horkaša, Dinamov mladi vratar prvi je ‘pick’ tog bundesligaša. Schalke ima problema s vratarima, a onaj neupitni, Alex Nübel na radaru je Bayerna i mogao bi se preseliti u München. Međutim, piše Bild, Schalke nije jedini, Horkaša žele i Eintracht i Werder.

- Što se tiče informacije iz Bilda, jako sam razočaran i ljutit jer je to izašlo i ne želim ništa komentirati - rekao je agent Darko Alegić, suvlasnik agencije Firsteleven ISM koja skrbi o karijeri Dinka Horkaša.

Zagreb, 190219.
Stadion Maksimir, igraliste Hitrec-Kacijan.
UEFA Youth League, juniori, utakmica GNK Dinamo - FC Lokomotiv Moskva.
Na fotografiji:  Dinko Horkas slavlje.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
Damir Krajac / CROPIX

Moglo bi ljeto biti vruće i kad je Horkaš u pitanju, njemački klubovi spremni su ući u borbu za vratara kojemu ugovor s Dinamom istječe u ljeto 2020. Znači da ulazi u zadnju godinu ugovora i da bi nazimu mogao ići iz Maksimira kao slobodan igrač. Pregovori oko novog ugovora traju, Horkašev prvi izbor je svakako Dinamo, to je i sam rekao. Međutim, golmani su specifični, može braniti samo jedan, ponekad i drugi, a za trećeg je malo prostora. Ako na ljeto ode Livaković, tada bi se otvorio prostor za Horkaša, uz Zagorca, onda bi se mogao i očekivati njegov ostanak u Dinamu.

Ono što je sigurno, Horkaš je u godinama kad mora ići naprijed, nema smisla igrati ulogu trećeg vratara, u tom slučaju odlazak u Bundesligu bio bi realan rasplet. Njemačkom trojcu nije problem platiti odštetu, u tom bi slučaju mogla u Maksimir sletjeti prava ponuda.

Linker
25. travanj 2024 01:54