REUTERS/Jean-Paul Pelissier
ZAHUKTALO SE U MADRIDU

REAL IMA SAMO JEDAN CILJ - DOVESTI NAJBOLJEG MLADOG NOGOMETAŠA SVIJETA Transfer nikad bliže, ali prije toga 'kraljevi' se moraju riješiti viška

REAL MADRID U prvaku Europe tek se zahuktavaju za prijelazni rok, glavna meta je napadač Monaca, no prije to moraju se riješiti viška
Piše: Toni RončevićObjavljeno: 08. srpanj 2017. 19:43

REAL MADRID IMA SAMO JEDAN CILJ - DOVESTI NAJBOLJEG MLADOG NOGOMETAŠA NA BERNABEU Transfer nikad nije bio bliže, ali

Prodaja Alvara Morate otvara vrata dolaska Kyliana Mbappea

Real Madrid rješava pitanje napadača. Karim Benzema, dugogodišnji as slavnog kluba dakako nije upitan, ali raspliće se situacija oko rezervne opcije. Naveliko se radi na transferu Kyliana Mbappea, a to bi ujedno značilo i odlazak Alvara Morate, najvjerojatnije u Manchester United, što je i njegova želja.

O transferu jednog od najtalentiranijih igrača današnjice u Real Madrid puno se pričalo i pisalo, ali zasad jedini konkretan korak dogodio se prije dva tjedna kada je u Monaco sletjela ponuda od čak 110 milijuna eura.

Francuzi su to odbili i tražili 20 milijuna više, što se nije svidjelo Kraljevima, pa je cijeli posao propao ili ostavljen za neka sretnija vremena. A ta sretnija vremena stigla su vrlo brzo, točnije nekidan, kada je Real, prema pisanju španjolskih medija, pristao na vrtoglavu odštetu čime bi trebao biti srušen i svjetski rekord (još uvijek u vlasništvu Paula Pogbe, Juventus - Manchester United 105 milijuna eura, 2016. godine).

No, osim natezanja Real Madrida i Monaca oko odštete, problem je i budući status Mbappea. Naime, on bi jasno htio igrati, a predsjednik Reala Florentino Perez nije siguran oko toga.

- Nećemo nikog kupovati da bi sjedio na klupi - rekao je Perez, ali onda također i dodao. - Ako Zidane kaže ‘OK’, idemo kupiti Mbappea, ali onda mora reći i tko odlazi - objasnio je Perez cijelu zavrzlamu.

Iščekuje se bijeli dim

Dakle, iščekuje se ‘bijeli dim’ iz Zidaneovog ureda, on mora odlučiti hoće li se osloniti na mladog Francuza i pritom nekog otpustiti, vjerojatno Moratu. Zidane pozna Mbappea nekoliko godina, u bliskim su kontaktima što može biti važan jezičac na vagi, ali Moratin odlazak u Manchester United ipak se neće dogoditi samo tako. Kupovina Mbappea nije jedini uvjet, jer United je prije koji dan zakapario Romelua Lukakua (navodno je sve dogovoreno s Evertonom), pa se u priču uključio i londonski Chelsea čiji menadžer Antonio Conte cijeni Moratu i vidi ga u planovima nakon umjesto Diega Coste i navodno je voljan udovoljiti odšteti od 70-80 milijuna eura.

Sastanak s Verrattijem

Kombinacija je puno, vlada prava zavrzlama, čekaju se pravorijeci trenera, predsjednika, osluškuju kretanja iz drugih država i liga... Jasno je tek da je Real itekako zagrijan za Kyliana Mbappea i da su ga skloni dovesti, uantoč mladoj dobi i činjenici da će vjerojatno morati razbiti glasovati tercet Ronaldo-Benzema-Bale kako bi napravili mjesta nadolazećoj zvijezdi.

Dodajmo i da je Real Madrid, prema pisanju stranih medija, održao tajne razgovore s Marcom Verrattijem iz Paris SG-a. Verrattija je htjela Barcelona, špekuliralo se o dolasku na Nou Camp gdje bi bio zamjena Andresu Iniesti. Perez osluškuje stanje stvari, ali PSG nije voljan prodati vrijednog veznjaka.

Linker
03. svibanj 2024 20:14