FAYEZ NURELDINE / AFP
TO SE ZOVE POSAO

REALOVA VEZNA LINIJA ISPLAĆUJE DIVIDENDE Marca bocnula Barcelonu: 'Četvorica realovaca u cijeni jedne zvijezde Katalonaca, to je zaista nevjerojatno'

Piše: Sportske novostiObjavljeno: 16. siječanj 2020. 18:59

Realov vezni red u ovom dijelu sezone djeluje uistinu sjajno, te upravo veznim igračima pripadaju najveće zasluge za nedavno osvajanje Španjolskog superkupa.

Luka Modrić, Isco, Toni Kroos, Casemiro, Isco i Fede Valverde igraju senzacionalno u ovim trenucima, a zanimljivo je da je Real za njih zbirno platio nešto manje od 100 milijuna eura. Modrić je koštao 35 milijuna eura, Isco 30, Toni Kroos 25, Casemiro 3, a Valverde 5 milijuna. Dakle ukupno 98 milijuna eura za petoricu veznih igrača iznimne kvalitete u današnje vrijeme i današnje stanje na tržištu.

"To je zaista nevjerojatno, posebice ako se uzme u obzir činjenica da je Barcelona praktički jednak iznos potrošila na potpis Frenkiea de Jonga prošlog ljeta", piše Realu naklonjena Marca u tekstu pod naslovom 'Realova vezna linija isplaćuje dividende'. Marca tako nije propustila 'bocnuti' najvećeg rivala Madriđana, aludiravši da je katalonski velikan samo na potpis Nizozemca iz Ajaxa izdvojio 75 milijuna eura plus bonuse.

"Mnogi su bili kritični spram Modrića u njegovoj prvoj sezoni ugovora s Realom i postavljala su se pitanja zašto je toliko novca potrošeno za igrača koji se nije uklapao u profile prethodnih pojačanja. Kako se bližio klimaks njegove karijere u španjolskoj prijestolnici osvojio je Zlatnu loptu i pomogao 'los blancosima' da osvoje višestruke trofeje, kako u Španjolskoj, tako u Europi", dodaje Marca.

Linker
01. svibanj 2024 12:10