GRČKA - ČEŠKA

Repriza polufinala pretprošlog Eura: Čehe proganja srebrni pogodak iz 2004. godine

Piše: Ivan BačaniObjavljeno: 12. lipanj 2012. 19:16

Bio je to najbolniji poraz moje karijere, nikad se nisam oporavio, rekao je Tomaš Rosicky o dramatičnom polufinalu iz Portugala.

Na tom se Euru dogodila najveća senzacija u povijesti natjecanja - Grčka je izvan svih očekivanja otišla do kraja. U polufinalu su preskočili upravo Češku, s kojom u utorak igraju u drugom kolu skupine A. I to na kakav način - srebrnim pogotkom u posljednjim trenucima prvog produžetka.

- Nismo imali šanse za povratak, bio je to prevelik šok - nastavlja Rošicky, jedan od trojice sadašnjih reprezentativaca koji su tada na koljenima dočekali posljednji zvižduk.

Lov na pobjedu

Iako mnogi smatraju da bi utakmica mogla biti klasična “uspavanka”, obje momčadi najavljuju napadačku igru. Česima, koji su postigli najmanje golova u kvalifikacijama od svih reprezentacija na Euru, nasušno su potrebni nakon uvodnog poraza od Rusije (1-4). Čak su i Grci najavili da na umu imaju samo tri boda.

- Idemo po puni plijen. Za nas je prva utakmica (1-1 protiv Poljske, nap. a.) bila gubitak dva boda, a ne osvajanje jednog - najavljuje grčki vratar Sifakis.

Njegov kolega s druge strane slično razmišlja.

Salpingidis od prve

- Jednostavno moramo pobijediti, nema druge - odlučan je Petr Čech.

Unatoč nepovoljnim rezultatima u prvom kolu, obje momčadi će istrčati u sličnim sastavima. Kod Grka će priliku od početka imati eventualno Salpingidis, protiv Poljaka je pokazao da je zaslužuje.

GRČKA - ČEŠKA

Stadion: Mijeski, Vroclav.

Sudac: Stéphane Lannoy (Francuska). Početak: 18.00.

GRČKA (4-3-3): Chalkias - Torossidis, Papadopoulos, Malezas, Holebas - Maniatis, Katsouranis, Karagounis - Salpingidis, Gekas, Samaras

ČEŠKA (4-2-3-1): Čech - Gebre Selassie, Kadlec, Hubnik, Sivok - Hübschman, Rosicky - Plašil, Pilar, Jiraček - Baroš

Linker
23. rujan 2024 08:45