Cropix
PO UZORU NA ENGLEZE

REVOLUCIJA NA KANTRIDI Kek je prvi klupski menadžer u hrvatskom nogometu

Piše: Luka BenčićObjavljeno: 14. travanj 2015. 17:12

Matjaž Kek postao je prvi klupski menadžer u hrvatskom nogometu. Radi se o najvažnijoj promjeni u sportskom segmentu NK Rijeka u sklopu nove strategije za period od tri do pet godina koju je predstavio predsjednik kluba Damir Mišković. Kek tako više neće biti “klasični” trener već menadžer po uzoru na engleski model te će biti odgovoran za struku, odnosno prvu i drugu momčad, kao i za Rijekinu omladinsku školu.

Rijeka je, kako je kazao Mišković, postala prvi klub u Hrvatskoj koji je primijenio ovu vrstu ustroja. Kekov će zadatak biti biranje i raspoređivanje suradnika po momčadima i omladinskoj školi, odnosno stručno rješavanje kadrovske problematike. Vršit će to u suradnji sa sportskim direktorom Srećkom Juričićem i njegovim zamjenikom Ivanom Manceom.

Pored Kekove nove funkcije, novosti su postavljanje Vlade Čohara na mjesto generalnog direktora koji odgovara predsjedniku i Nadzornom odboru, vrhovnom klupskom tijelu, postavljanje Matea Sušića na mjesto šefa PR službe, Dajane Slobode na mjesto osobne Miškovićeve asistentice te Uroša Stanića, čovjeka koji je za Slovenski nogometni savez radio kampanju za SP u Južnoj Africi, na mjesto voditelja marketinga.

Linker
17. svibanj 2024 12:01