Vedran Karuza / Novi list / CROPIX / CROPIX
POHOD NA TITULU

RIJEČANI IZ DANA U DAN POTVRĐUJU ŠAMPIONSKE PLANOVE 'Nema razloga da ne budemo uvjerljivi kao i dosad...'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 09. siječanj 2017. 10:09

Umjesto u avionu za Nanning, gdje će reprezentacija Hrvatske idućih dana igrati na China Cupu, Filip Bradarić dio je nedjelje proveo u autu. Odmor je iscurio, trebalo se vratiti u Rijeku, gdje će danas sa suigračima krenuti u pripreme za proljetni dio sezone.

Jesen je odradio na visokoj razini, njegove oduzete lopte i dubinska proigravanja prema Ristovskom ili Vešoviću postale su jedan od zaštitnih znakova igre Rijeke. Iz toga se izrodio i reprezentativni poziv, na zapažen nastup protiv Sjeverne Irske trebao se nadovezati i onaj u Kini, ali operacija krajnika poremetila je planove izborniku Anti Čačiću. Bradariću je s druge strane vrlo vjerojatno smanjila neke buduće zdravstvene probleme koji su mu prošle zime remetili pripreme.

Rijeka, 100515.
Stadion Kantrida. 
Nogometna utakmica 33. kola 1. HNL izmedju HNK Rijeka i NK Lokomotiva.
Na fotografiji: Filip Bradaric.
Foto: Tea Cimas / CROPIX
Tea Cimas / CROPIX / CROPIX

Puno odmora

U svoje četvrte pripreme s Rijekom ulazi dakle bez krajnika, ali spreman i jako motiviran...

- Situacija je takva da je u ovom trenutku bilo važnije skinuti krajnike. To me mučilo već duže vrijeme, još smo ljetos dogovorili da ćemo to odraditi čim završi jesenski dio sezone i sada se nadam da s tim neću više imati problema. Naravno, velika je žal što nisam mogao biti s reprezentacijom, ne treba ni napominjati kolika bi to bila čast, ali nekada se ne može protiv nekih stvari. Nadam se da ću svojim igrama zaslužiti još koji poziv - kaže Filip Bradarić, veznjak Rijeke koji je jesenas postao jedan od ključnih igrača Kekove koncepcije.


Andrej Kramaric Goal HD - Northern Ireland 0... by HoFoot

Stanku je proveo u Splitu, prema vlastitom priznanju, križajući dane na kalendaru do početka priprema.

- Doista sam jedva čekao da sve krene. Nekada to brzo prođe, ne stigneš se ni odmoriti, a već lagano kreneš raditi, ali budući da sam operirao krajnike, dosta sam se odmarao, bio kod kuće, tako da sam se zaželio lopte, treninga, suigrača... U prvom dijelu sezone sve je bilo pozitivno, ispunjavalo nas je sve to što se događalo oko kluba i želim da ponovo bude isto. Stoga se veselim ovome što slijedi, da se što bolje pripremimo i krenemo jednako silovito kao na početku prvenstva.

Stanku ste proveli u Splitu, što tamo kažu, priča li se uopće o Rijeci?

- Priča se dosta, svi kažu da igramo odličan nogomet, da za razliku od nekih prijašnjih godina pobjeđujemo utakmice koje možda nismo odigrali najbolje, što pokazuje da smo čvrsti u glavama i da s pravom idemo po osvajanje naslova.

Ova stanka između kraja jesenskog dijela i početka priprema za proljetni dio sezone bila je i prilika da se malo slegnu dojmovi, sagleda učinjeno. Ovako hladne glave, izgleda li tih šest bodova ispred Dinama jednako puno kao i nakon Istre 1961?

- Jesenas smo napravili veliku stvar. Osvojili smo preko 85 posto mogućih bodova, jedini smo bez poraza i neke su brojke gotovo nevjerojatne. S jedne strane tih je šest bodova puno, a s druge ništa ne znači jer je svaka utakmica novi izazov. Ima još 16 kola, puno je utakmica i bodova u igri i treba samo nastaviti kao i dosad.

Vedran Karuza / Novi List / CROPIX
CROPIX

Razgovor o ugovoru

Uspije li Rijeka ponoviti jesen, u odličnoj je poziciji ugroziti dominaciju Modrih. Iako su mnogi Bijelima predviđali pad u završnici jeseni, nije se dogodio, sada treba biti jednako uvjerljiv.

- Bit će, zasigurno, uzbudljivo i napeto na proljeće, vjerujem da je ta utrka između nas i Dinama zanimljiva svima u Hrvatskoj. Imamo osjetnu prednost, ali ključ je razmišljati o svakoj utakmici koja dolazi, a onda ćemo tamo krajem svibnja vidjeti što smo napravili. Nema razloga da Rijeka ne bude uvjerljiva kao jesenas, imamo stvarno dobru momčad, odličan stručni stožer, homogenu zajednicu, na čemu ponovo želimo graditi dobre rezultate.

Iza sjajnih brojki stoji i igra momčadi u cjelini i velikog dijela igrača koja je cijele jeseni bila na visokoj razini. Odrazilo se to i na prijelazni rok, Mitrović je već otišao, drugih odlazaka ne bi trebalo biti, a doći će i poneko novo lice…

- Ljetos je složena nova momčad, zajedno smo odigrali tek jednu polusezonu i vjerujem da ćemo mi sami podignuti razinu igre i da ćemo biti i jači nego dosad.

Zamjena za Mitrovića trebala bi stići ovaj tjedan, klupsko vodstvo već je puno puta pokazalo da zna dovesti pravu alternativu za one koji su otišli. Uostalom, i vi ste došli kao svojevrsna zamjena za Jajala...

- Postoje ljudi u klubu koji vode brigu o tome, ja o tome ne razmišljam niti na to mogu utjecati. Moje je da odradim što bolje pripreme, a kad je tako, ne sumnjam da će biti dobro, isto kao što ne sumnjam da će, kao i ljetos, doći dobri igrači.

I Bradarić je, uz Mitrovića, bio jedan od igrača koji su se u siječnju spominjali kao meta inozemnih klubova, ali i koji su se spominjali kao potpisnici novog ugovora.

- Čuo sam i ja nešto o tome, ali time se ne zamaram. Moje je da maksimalno uđem u pripreme, ja sam igrač Rijeke, kao takav razmišljam samo o Rijeci i onome što je pred nama. Ugovor? Bilo je nekog govora o tome. Vjerujem da ćemo sjesti sad kad sve krene i razgovarati o tome.

Zagreb, 180916.
Stadion na Rujevici.
HNK Rijeka - GNK Dinamo, MAXtv Prva liga, prvenstveni susret 9. Kola.
Na fotografiji: Matej Mitrovic.
Foto: Srdjan Vrancic / CROPIX
Srdjan Vrancic / CROPIX / CROPIX

Uvijek želim više

Neovisno bude li riječ o transferu, koji će se dogoditi samo ako klub i ponuda budu u rangu Mitrovićevog, ili o potpisu novog ugovora, bit će to Bradariću najbolja nagrada za odličnu 2016. godinu.

- Zaobišle su me ozljede, uhvatio sam kontinuitet igara, što mi je, uz poziv u reprezentaciju, puno značilo za samopouzdanje, ali i za moje igre. Nadam se da ću i u 2017. nastaviti u tom smjeru. U prošloj sam godini igrao najbolji nogomet u karijeri, ali ne zadovoljavam se time, uvijek želim više i cilj mi je da na proljeće i Rijeka i ja budemo još bolji - zaključio je Filip Bradarić.

Linker
19. svibanj 2024 07:37