CROPIX
TEŠKI DANI ZA PRVAKA

RIJEČANI RAZOČARANI NAKON SENZACIJE U PULI 'Morali smo im uvaliti 4,5 komada, ali radili smo nevjerojatne greške! Dinamo? Ne želim se zamarati...'

Piše: Gianluca StarčićObjavljeno: 14. listopad 2017. 20:38

Burno su igrači Istre 1961 proslavili pobjedu koja je, bez dvojbe, velika kao Učka. Spuštajući se prema svlačionicama, čuli smo pjesmu, pjevalo se iz petnih žila. Baš u trenutku kad je euforija bila na vrhuncu, izašli su Pavičić i Gavranović, vidno razočarani, nisu vjerovali da mogu kiksati u Puli...

- Zbilja ne znam što bih rekao… Imali smo barem deset čistih šansi, nismo ih iskoristili. Cijela utakmica bila je praktički viktorija na njihov gol, izuzevši tu akciju kod pogotka. No, to je nogomet, valjda će nam se negdje drugdje vratiti - kazao je Domagoj Pavičić pa nastavio:

- Teren je bio stvarno loš, ali kako njima tako i nama, stoga u tome ne smijemo tražiti alibi. Uostalom, bez obzira na katastrofalan travnjak stvorili smo pregršt prilika, ali eto... Dinamo? Ne želimo se zamarati njime, znamo da se ovo nije smjelo dogoditi. Međutim, nema smisla gledati njih, jedino smo mi bitni, moramo gledati nas, idemo korak po korak.

Mario Gavranović protiv Rudeša bio je raspoložen, ali jučer se nije naigrao pokraj vrlo dobrih pulskih braniča...

- Nije najbolje krenulo nakon reprezentativne stanke, nismo ovo očekivali. Bilo je dobrih stvari, imali smo puno šansi, ali isto tako bilo je i nevjerojatnih grešaka, ali nema potrebe sada podrobnije ulaziti u to. Ne bih govorio o tome. Sve u svemu, morali smo puno bolje. Lopta nije htjela u gol, mislim da smo morali dati 4-5 komada. Nismo smjeli dopustiti da se kući vratimo bez boda - istaknuo je Gavranović dok se u pozadini čula pjesma igrača Istre.

Među prvima iz domaće svlačionice izašao je kapetan Mateo Bertoša, pozdravio se sa svima iz Rijeke. Naravno, dobro ih poznaje, a onda je udahnuo, bilo je jasno uočiti kako mu je pao kamen sa srca.

- Prvo bih čestitao suigračima, treneru i svima koji su vjerovali u nas. Nije nam lako, ali tijekom utakmice pokušavamo zaboraviti na probleme. Situacija je takva kakva jest, ali treba vjerovati da će se stvari okrenuti na bolje. Što se tiče same utakmice, dobro smo stajali, znali smo da se ne možemo nadigravati s Rijekom. Uspjeli smo, izašli smo jednom kvalitetno i to je u konačnici bilo vrijedno tri boda - rekao je Bertoša.

Crveni karton nije promijenio njegovo dobro raspoloženje, s osmijehom na licu izašao je iz svlačionice. Ivica Ivušić bio je na dojmljivoj razini, imao je par zapaženih intervencija...

- Prvo, nisam očekivao da ću dobiti crveni karton. Nisam rekao Batiniću ništa ružno, samo sam bio ljut što nije sudio čisti prekršaj. No, kako je tako je. Najbitnije je da smo pobijedili. Napokon malo veselja i za nas, pomazila nas je sreća za razliku od ranije kad su nas pratili stalni pehovi. Svi smo dali maksimum. Što se tiče moje predstave, na meni je da branim što bolje. Nakon udarca Gavranovića došlo mi je slabo, ali brzo je prošlo. Bravo za moje suigrače! - kazao je Ivušić.

Dok smo razgovarali s Ivušićem izašao je i David Puclin, koji se trudio, borio, trčao, a ono što je najbitnije, zabio je za pobjedu.

- Dali smo stvarno sve od sebe, pustili srce na terenu i vratilo nam se na najbolji mogući način. Pogodak? Ofosu je napravio stvarno velik dio posla, izborio se za poziciju, lijepo me proigrao i, eto, smjestio sam je tamo gdje treba. Nije nam bilo lako, cijeli tjedan treniramo na umjetnoj travi, čak i više, a onda doći na ovakav teren… Ali kažem, završilo je sve kako treba - zaključio je junak susreta.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Linker
06. svibanj 2024 08:56