Vladimir Dugandzic / CROPIX
PRESTATYN - RIJEKA 0-3

Riječani se poigrali s velškim amaterima, sljedeća europska stanica je - Žilina!

Piše: Ivica DevčićObjavljeno: 25. srpanj 2013. 17:46

Nije se u Rhylu dogodilo ništa neočekivano. Riječani su i u uzvratu pokazali da oni i Velšani ne pripadaju i isti razed europskog nogometa. Gostovanje Bijelih, zapravo, više je bila zabava za lokalno stanovništvo koje je na kraju i najviše uživalo. Ipak je Europa po prvi puta svratila i u njihovo dvorište.

- U kojoj ligi se natječe Rijeka. Prvoj? - toliko od "dobro upućenih" navijača Seasidersa, koji su vrlo brzo na travnjaku dobili odgovor.

Na Otoku je trebalo odraditi formalnost. A trener Matjaž Kek odlučio se da taj teret iznesu uglavnom oni igrači koji do gostovanja u Walesu nisu bili u prvom planu. Krenulo je prigodom za Bijele.

Već u 1. minuti domaćin je s crte spasio da lopta ne završi u njihovoj mreži nakon udarca Mujanovića. U prilici se vrlo brzo našao i Krstanović, nakon ubačaja Borasa, no drugi riječki pokušaj završio je izvan okvira. O tome što se u početnoj fazi utakmice događalo na travnjaku u Rhylu, najbolje otkriva podatak da je Prestatyn Town samo jednom u petnaesta minuta prešao centar, što onda i objašnjava zašto je nekoliko trenutaka kasnije domaća publika uzdahnula kada je Parkinson pucao "za statistiku.

Dobro postavljeni vratar Mance nije imao problema s tim udarcem. Njegov kolega na suprotnoj strani mogao je samo pogledom ispratiti loptu koja se nakon Močinićevog udarca u 21. minuti zaustavila na gredi. Dva kornera Crvenih zaredom bila su dovoljna da polude tribine, ali i trener Kek, koji je u ranoj fazi utakmice na zagrijavanje poslao Pilčića i Zlomislića. Prvog čovjeka struke Bijelih "smirio" je do tog trenutka ponajbolji igrač na terenu, Ivan Močinić, koji je završnicu u 36. minuti odradio maestralno. Mladi veznjak ljevicom je pogodio neobranjivo s 17-18 metara - 1:0.

"Veseli" Belle Vue stadion utišao je Boras samo tri minute kasnije. Desni bočni Rijeke dočepao se lopte na rubu protivničkog 16-erca i poentirao u maniri napadača - 2:0. Tim se rezultatom otišlo i na odmor, na koji je domaća momčad, unatoč "minusu", ispraćena pljeskom s tribina.

Nastavk je promašajem, i to u više nego izglednoj situaciji, otvorio Tadić. U 65. nešto "švicaraca" s dvije upaljene baklje s računa Rijeke skinula je Armada. Ali barem je "tajming" bio pravi. Mujanović je, naime, dok je gostujuća tribina još uvijek gorjela zabio treći pogodak za Bijele, i to na asistenciju Pokrivača - 3:0. Stavljena je točka na "i". Seasidersi su s travnjaka ispraćeni kao pobjednici, ipak su odigrali najveću utakmicu u klupskoj povijesti. Europsko putovanje nastavljaju Riječani... Sljedeća stanica je Žilina.

Prestatyn Town - Rijeka 0:3 (0:3)

RHYL Stadion Belle Vue. Gledatelja: 1500. Sudac: Dimitar Mecarovski 7. Pomoćnici: Nedelkoski i Petreski (svi Makedonija). Delegat: Kesler (Nizozemska).

Strijelci: 0:1 Močinić (21), ¸0:2 Boras (36), 0:3 Mujanović (66).

Prestatyn Town (4-4-2): Hill-Dunt 6, Davies 5,5, Hessey 5,5, Hayes 5,5, Lewis 5,5, Parker 5,5, Gibson 5,5, Stephens 5,5 (od 74. Hunt -), Owen 5,5 (od 85. Kemp -), Holmes 5,5, Parkinson 5,5, Trener: Neil Gibson 5,5.

Rijeka (4-3-3): Mance -, Boras 7 (od 78. Škarabot -), Datković 6,5, Lešković 6,5, Bertoša 6,5, Pokrivač 6,5, Maleš 6,5 (od 56. Zlomislić 6), Močinić 7,5, Mujanović 7, Tadić 6, Krstanović 6 (od 56. Pilčić 6). Trener: Matjaž Kek 7.

Igrač utakmice: Ivan Močinić.





Linker
20. svibanj 2024 00:09