AP
PRVA HNL

RIJEKA - OSIJEK Momčad iz Gradskog vrta desetkovana stiže na Kantridu

Piše: dvoznak.comObjavljeno: 06. travanj 2013. 13:37

Dolaskom novog trenera Keka momčad Rijeke se definitivno pokrenula, a rezultat toga su tri uzastopne pobjede nad Interom, Cibalijom i Slavenom, te dolazak na diobu željene druge pozicije. Sve navedene pobjede Rijeke bile su minimalne, no prošlotjedni trijumf nad Slavenom na Kantridi morao je biti rezultatski uvjerljiviji. Benko je postigao dva pogotka, no Mujanović i pogotovo Cesarec su se propisno ispromašivali pred vratima Rodića. Poslije utakmice je uslijedio novi vatromet na Kantridi, a svi u klubu žele reprizu u ogledu s Osijekom. Traže se vrlo vrijedna tri boda pred ključne susrete za drugu poziciju protiv Splita, Lokomotive, Hajduka i Dinama.

Kek je najavio susret s Osijekom:

- Cilj je nastaviti seriju koju smo napravili i uz pomoć navijača i pozitivne atmosfere oko kluba biti će lakše. Igrači neka zaborave posljednji rezultat Osijeka jer nas to može prevariti, opustiti. Treba gledati što je bilo prije jer Osijek iako nije puno zabijao, malo je primao, radi se o organiziranoj ekipi.

Dres Osijeka onim Rijeke tijekom zime zamjenili su vratar Vargić i veznjak Jugović, no dok Vargić kraj sjajnog Mancea još nije dobio priliku za debi u novom dresu, Jugović je postao nezaobilazni prvotimac:

- Svjesni smo kako nas čeka teška borba jer su sve to mladi dečki, željni dokazivanja. Mi smo si sami podigli ljestvicu svakom utakmicom i spoznali smo kako je lijepo živjeti kada se pobjeđuje. Što se tiče mojih osjećaja biti će posebni, prošao sam tamo školu nogometa, ali to je profesionalizam. Sigurno ću u karijeri promijeniti još klubova iako mi je Rijeka sada prirasla srcu.

Kao i za susret sa Slavenom, Kek ima slatke brige glede odabira početne jedanaestorke budući da nema ozlijeđenih i suspendiranih igrača. Moguće je da bek Čaval propusti utakmicu jer čeka prinovu u obitelji, no on posljednjih tjedana ionako nije u krugu prvotimaca.

Nakon velike pobjede nad Dinamom, Osijek nije postigao niti jedan pogodak u posljednjih šest susreta. Odigrala je Mršićeva momčad čak četiri uzastopna susreta s identičnim 0-0 rezultatom, no prošlog tjedna na njihovom ih je Gradskom vrtu deklasirala Istra. Pamićeva momčad bila je apsolutno dominantna u svim segmentima igre, a posao im je bio dodatno olakšan nakon isključenja beka Aleksića i stopera Smoje. Osijek je izgubio posljednja dva prvenstvena gostovanja na Kantridi, a trenutna forma i situacija s izostancima im definitivno ne ide u prilog pred novo gostovanje u Rijeci.

Bez obzira na probleme, Mršić se ne predaje unaprijed:

- Predati se sigurno nećemo. Gledao sam Rijeku u Vinkovcima i nisu me ništa posebno impresionirali. Igrali su čvrsto, a napadali su s malo igrača. No ne zavaravam se jer sam siguran da na Kantridi igraju drugačije. Pokušati ćemo ih udaljiti od vrata, odigrati agresivnije na sredini terena, pa iz eventualnih oduzetih lopti razviti brze kontranapade.

Osijek desetkovan stiže na Kantridu. Zbog crvenih kartona iz prošlog kola susret će propustiti Aleksić i Smoje, a klub i dalje "na ledu" drži standardnog braniča Vrgoča koji je udaljen iz ekipe jer nije produžio ugovor. Ključni prvotimci Lešković i Kvržić nemaju pravo nastupa u ovoj utakmici jer su tijekom zime potpisali ugovor s Rijekom, a zbog ozljeda će ovaj susret propustiti Mišić, Šorša i Leko.

Jedina pozitivna vijest za Mršića je povratak napadača Peroševića, no zbog silnih izostanaka Osijekov je trener prisiljen u početni sastav uvrstiti nekolicinu juniora, poput kapetana juniorske momčadi Josipa Tomaševića.

Linker
04. svibanj 2024 15:22