Goran Sebelic / Hanza Media / Hanza Media
PRIJATELJSKA NA RUJEVICI

RIJEKA POBIJEDILA CELJE, KEK ZBOG GRIPE UTAKMICU GLEDAO IZ AUTA Bijeli svladali Slovence, a sada na u Portugal, u klub stigao još jedan Ristovski

Piše: Mihovil MekićObjavljeno: 26. siječanj 2017. 17:48

RIJEKACELJE 3:2

RIJEKA Igralište u kampu HNK Rijeka. Gledatelja: 300. Sudac: Vedran Jelenčić (Kastav).

STRIJELCI: 0:1 – Hodžić (17), 1:1 – Gorgon (31), 1:2 – Belić (67), 2:2 – Črnic (73), 3:2 – Zuta (83).

RIJEKA: Prskalo (od 46. Nevistić), Ristovski (od 55. Martić), Šofranac (od 55. Matić), Elez, Zuta, Bradarić, Maleš (od 55. Mišić), Vešović (od 62. Ajayi), Andrijašević (od 55. Matei), Gorgon, Gavranović (od 61. Črnic).

CELJE: Kotnik (od 46. Rozman), Kous (od 46. Pišek), Džinić, Hadžić (od 46.Eliosius), Travner, Cvek, Pungaršek (od 46. Požeg Vancaš), Rahmanović (od 46. Podlogar), Čirjak (od 46.Belić), Koshman (od 46. Brecl), Volaš (od 46. Cvijanović).

--------------------------------------------------------

Matjaž Kek nije bio na klupi Rijeke, mjesto je prepustio svojim pomoćnicima Vjekoslavu Miletiću i Danku Matrljanu, a on se smjestio u svom automobilu iz kojeg je gledao pripremnu utakmicu protiv Celja. Gripa je učinila svoje, a da nije bezazlena sugerira i sasvim realna mogućnost da trener Riječana ne krene s momčadi put Portugala.

Kako bilo, plan priprema je uhodan pa neće biti problema ako se Kek kasnije priključi. Ono na čemu će sigurno biti fokus je defanzivni prekid. Celje je iz dvije, tri ubačene lopte napravilo podosta problema Riječanima, gotovo na identičan način postiglo dva pogotka i samo zahvaljujući izrazitom potencijalu kojeg riječka momčad ima u ofenzivnom dijelu nisu na Rujevici doživjeli prvi poraz.

Sjajna akcija Vešovića, Ristovskog i Gorgona za prvi pogodak, odnosno lijepi udarci Črnica i Zute za druga dva donijeli su preokret za pobjedu pred odlazak na 12-dnevne pripreme u Portugal. Tamo se očekuje i poneko novo lice, odnosno rekuperacija igrača koji su van stroja budući da su treću riječku provjeru u ovim pripremama propustili Simon Sluga, Dario Čanađija i Dario Župarić.

Jedino riječko pojačanje u dosadašnjem dijelu zimskog prijelaznog roka ima problema s upaljenim tetivama, vjerojatno kao posljedica one utakmice u Napulju koju je odigrao nakon nekoliko dana bez treninga. Riječ je o ozljedi koja može biti neugodna, no na Rujevici su optimistični glede njegovog oporavka.

Zagreb, 031216.
Stadion Maksimir.
Nogometna utakmica 18. kola 1. HNL izmedju GNK Dinamo i HNK Rijeka. 
Na fotografiji: Matjaz Kek.
Foto: Damir Krajac / CROPIX
CROPIX

Inače, Rijeka je dobila još jednog Ristovskog, 18-godišnjeg Milana. Riječ je o ofenzivnom veznjaku, bratu prvotimca Bijelih Stefana, koji na Rujevicu dolazi na posudbu do kraja sezone uz mogućnost otkupa. Mlađi Ristovski za početak će biti priključen juniorima kroz koje će se pokušati nametnuti Matjažu Keku.

Linker
10. svibanj 2024 18:32