Rijeka
 Damir Krajac / Hanza Media / CROPIX
BRAZILAC NA RUJEVICI

RIJEKA U ODNOSU NA PRATER IMA POJAČANJE, I TO U GLAVNOJ ULOZI 'Rijeka se vraća pobjedama, a ja na razinu na kojoj sam bio prije nego sam se ozlijedio'

Piše: Mateo SučićObjavljeno: 02. studeni 2017. 16:03

Kada je prije tri godine Rijeka igrala skupnu fazu Europske lige s Feyenoordom, Sevillom i Standardom jedan od ključnih igrača u momčadi Matjaža Keka bio je Brazilac Moises. I sada slovenski strateg na klupi Bijelih značajnog aduta ima u igraču iz zemlje sambe, karnevala i nogometa. Čiji je povratak u momčad, možemo to slobodno reći, s nestrpljenjem očekivao proteklih mjesec dana.

Nakon nešto slabijeg starta Heber se prometnuo u jednu od ključnih figura ovosezonske Rijeke, zabio osam golova na pet uzastopnih prvenstvenih utakmica, pa zadobio ozljedu mišića zbog koje je posljednji ogled odigrao protiv Rudeša prvog dana listopada, ne računamo li tri minute u završnici maksimirskog sraza.


Araujo Heber Goal HD - Olympiakos Piraeus (Gre...

- Nažalost, imao sam taj peh da sam se ozlijedio u trenutku kada sam uhvatio kontinuitet u dobrim igrama. Nadam se da ću se što prije vratiti na tu razinu, jer želja mi je, zajedno sa suigračima, pružati dobre igre i ostvarivati dobre rezultate - kaže Heber koji na travnjaku ne ostavlja ni približno dojam sramežljivog tipa kao što je to kada je diktafon upaljen.

Ne osjećam bolove

Na travnjaku je, zato, prije ozljede bio goropadan, a takav će trebati Keku i Rijeci i danas. Gavranović je vjerojatno “out” zbog ozljede, Gorgona neće pogodak pa Heber može biti taj koji će povući Rijeku prema europskom proljeću.

- Osjećam se bolje, treniram… Protiv Dinama sam zaigrao nakon stanke, nisam osjetio nikakve bolove i treneru sam na raspolaganju za Austriju. Špica ili krilo? Volim biti bliže gola, ali svakako to je na treneru da odluči. Najbitnije je da mogu pomoći momčadi svojim igrama, bez obzira na kojoj poziciji igram.

Rijeka se rezultatski nalazi u malo težem periodu, ali Heber ističe da izazovi koji su pred momčadi djeluju motivirajuće da se izađe iz negativnog trenutka.

- Svaka momčad u jednom trenutku sezone malo popusti, jednostavno puno je to utakmica od srpnja do danas. Odigrali smo 14 kola u domaćoj ligi, utakmicu Kupa i devet utakmica u europskim natjecanjima. Najbitnije je da svi skupa napravimo sve što je u našoj mogućnosti da ponovo počnemo pobjeđivati. Jesu li neki igrači zasićeni nakon trofeja prošle sezone? Mislim da se toga ne možeš zasititi. Ponekad se dogodi slabiji period.

Vjetar u leđa

Budući da je u HNL-u Dinamo odmaknuo, Europa je prilika za vidati rane i napraviti nešto što gotovo nitko nije uspio 19 godina.

- Na nama je samo da se fokusiramo na utakmicu koja nam slijedi, u svakoj želimo pobijediti bilo da je to HNL, Kup ili Europa. Moramo izaći na teren i pokazati sve ono što smo kroz treninge radili dati svoj maksimum. Vjerujem da će nam, kao i uvijek, navijači biti vjetar u leđa.

Nije igrao u Beču, ali ispred TV-a i od suigrača Heber je dobio informacije o današnjem suparniku.

- Ekipa koja je izborila skupnu fazu Europa lige svakako je ekipa koja zaslužuje poštovanje. Znam da im je nedostajalo nekoliko igrača iz prve postave, ali i mi smo svjesni da igraju bolje u gostima. Upravo zato moramo biti oprezni, ne smijemo se opustiti, već odigrati maksimalno svih 90 minuta da bismo došli do onog što svi želimo.

Utakmice protiv AEK-a i Milana su pokazale da Rijeka nije inferiorna kvalitetnijim suparnicima.

Jasan putokaz

Heber se slaže da te utakmice mogu biti putokaz Bijelih.

- Recept je jednostavan. Sve treba respektirati i nikoga se ne smijemo bojati. Svi smo tu gdje jesmo jer smo to zaslužili. Uloga favorita protiv Austrije? Ma kod nas igrača nije takva situacija, znamo tko nam je suparnik i pripremamo se za svaku utakmicu posebno. Nema tu podcjenjivanja… Kao što sam već rekao, mi imamo poštovanja prema svakoj momčadi, ali nikoga se ne bojimo - zaključio je Heber.

Linker
17. svibanj 2024 03:44