Tom Dubravec / CROPIX
VIDOVIĆ U PARKU MLADEŽI

RNK Split doveo srpskog veznjaka Miloša Vidovića i predstavio novu filijalu

Piše: Slobodna DalmacijaObjavljeno: 13. siječanj 2014. 14:13

Split je i službeno predstavio svoje prvo, ali u klubu tvrde i jedino pojačanje ovog zimskog prijelaznog roka, iz sarajevskog Olimpica posredstvom njemačko-hrvatske agencije 'Pactum-millenium' u kojoj su njemački menadžer Mario Džajić i hrvatski Mladen Kliškinić na Park mladeži je stigao 24-godišnji Miloš Vidović, srpski veznjek koji je protekle četiri godine igraju u BH-premijer ligi gdje je bio proglašen i najboljim strancem.

„Crveni“ njegovim dolaskom želi osnažiti konkurenciju u veznom redu, ugovor je potpisan na tri i pol godine, a predstavljen je u društvu predsjednika kluba Slavena Žužula i predsjednika Nadzornog odbora Joze Žužula,

- Dugo smo pratili Miloša, dobro poznajemo njegove kvalitete, ne samo igračke već i ljudske i to je igrač kojega smo željeli dovesti. Znamo da su ga pratili mnogi klubovi iz naše lige, on se odlučio za naš klub i to me posebno raduje. S ovim pojačanjem našem su treneru pružene veće mogućnosti u sastavljanju momčadi, očekujemo da Miloš učvrsti vezni red i sudjeluje u kreaciji naše igre prema naprijed. No stručni dio ću ostaviti našem treneru. Ono što želim istaći je činjenica da nismo nezadovoljni našim igrački kadrom, međutim ovaj angažman je jedan korak više, plus za našu momčad koja je imala problema na poziciji zadnjeg veznog., morao je igrati t poziciju i Vojnović koji je napadač, a i Dujmoviću treba pomoć, te ovo smatramo kvalitetnim rješenjem - kazao je na predstavljanju Slaven Žužul.

Što se tiče samog Vidovića pregledom u arhive se moglo vidjeti da je lani u siječnju bio ponuđen i Hajduku kao zamjena za Radoševića, no doslovno u zadnji čas, s istekom prijelaznog roka, tako da taj transfer nije obavljen.

- Prezadovoljan sam dolaskom u ovaj klub, pratili su me, tako da sam se i ja raspitivao o njima i čuo sam sve najbolje o Splitu. Klub ima velike ambicije što meni odgovara i mogu samo obećati da ću dati sve od sebe kako bih pomogao da se te ambicije ostvare - kazao je novi igrač "crvenih".

- U formaciji igram zadnjeg veznog, ali moje glavne karakteristike su da igram u oba pravca, nadam se da ću zadovoljiti trenerove zahtjeve - nada se Vidović.

Što se tiče HNL Vidoviću ta lija, ali i nova momčad nisu baš potpuna nepoznanica. Dapače ističe kako je kvaliteta na strani HNL-a vidljiva, ali vjeruje i u svoje mogućnosti.

- Hrvatska liga je puno kvalitetnija od lige iz koje ja dolazim. Ne mogu još reći koliko dok to ne osjetim na terenu, međutim svjestan sam da su klubovi poput Splita, Dinama, Hajduka i Rijeke veliki i da je konkurencija dosta jaka. Splitove utakmice gledao sam preko televizije poznati su mi igrači, vidi se da je to kvalitetna ekipa i nadam se da ću im ja biti od pomoći - zaključio je Vidović.

Imotski postaje Splitova filijala

Osim predstavljanja Miloša Vidovića predsjednik Slaven Žužul s novinarima je podijelio i novi projekt kluba. Prema propozicijama HNS u sezoni 2014/15 svaki je prvoligaš u mogućnosti imati u B-momčad koja će se natjecati u Trećoj HNL. Split za sada nema namjeru pokretati taj projekt, ali će ostvariti značajnu suradnju.

- Nama zbog svojih problema sa infrastrukturom ne odgovara osnivati B-momčad, nema baš puno širok prostor u tom pogledu. No okrenuli smo se pak na drugu stranu i ostvariti ćemo vrlo čvrstu suradnju sa nogometnim klubom Imotski. Taj ćemo klub pojačati, igrački i kadrovski kako bi u Trećoj ligi sačuvali svoj sadašnji status i bili stabilan klub - kaže Slaven Žužul.

Povezivanja dva kluba neće biti „jednosmjerna ulica“, naime i Slaven Žužul zna koliki je potencijal Imotskog kao središta svoje mikro-regije.

- Imotski je na odličnoj lokaciji, prema njemu gravitiraju Livno, Posušje, Tomislavgrad, Grude dobar dio Hercegovine i Imotski „usisava“ dobar dio tog područja. Kroz suradnju dva kluba imati ćemo kvalitetan uvid u pomladak, moći ćemo piriti nogometnu školu, imati bolju bazu i bolju selekciju mladih igrača.

S druge strane Split će kroz nastupe svojih igrača, posebno juniorskog izlaznog godišta imati mogućnost zbrinjavanja „viška“, poslati na kaljenje kako bi prije povratka na Park Mladeži stekli neophodno natjecateljsko iskustvo, jako potrebno za igranje u prvoligaškom društvu.

Linker
08. svibanj 2024 19:58